U LUDNICI U DORTMUNDU BOLJE SE SNAŠLA NEMAČKA! DOMAĆIN IDE U ČETVRTFINALE EVRO: Danska za minut od sjaja do očaja

Autor:

Sport

29.06.2024

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Nemačke drugi je učesnik četvrtfinala Evropskog prvenstva, jer je u Dortmundu savladala Dansku sa 2:0 (0:0).

U LUDNICI U DORTMUNDU BOLJE SE SNAŠLA NEMAČKA! DOMAĆIN IDE U ČETVRTFINALE EVRO: Danska za minut od sjaja do očaja

Foto: Profimedia

NEMAČKA - DANSKA 2:0 (0:0)

'53 Haverc, '68 Musijala

Apsolutno sve smo videli večeras - od nefudbalskih do fudbalskih stvari! Pravi spektakl u Dortmundu vredan svake pohvale.

Sevalo je na terenu, a onda je počelo i van njega. Od starta je Nemačka krenula izvanredno i već u četvrtom minutu povela. Međutim, taj gol je poništen što je diglo veliku prašinu. Pomirio se domaćin sa tim i nastavio da pritiska rivala, ali je sve to nekako preživela Danska i zaigrala bolje posle pola sata. I baš u tim trenucima - dogodila se neočekivana okolnost koja nije prijala nijednom timu. Nakon 39 minuta igre bez golova duel je prekinut i ekipe su otišle u svlačionicu, a razlog je bio nesvakidašnji.

Republika

Foto: Profimedia

Munja na stadionu u Dortmundu

Ozbiljno nevreme je zahvatilo Dortmund, a posle jakog udara groma sudija Majkl Oliver odlučio je da igrače povuče sa terena, te ih kasnije pošalje i u svlačionicu jer se kiša nije smirivala, već je i grad počeo da pada. Međutim, posle nešto više od 20 minuta tokom kojih se publika lepo zabavila, ekipe su se vratile, a onda ubrzo ponovo otišle na pauzu na poluvremenu.

Drugi deo igre doneo je strašan početak! Od heroja do tragičara u samo jednom minutu bio je put štopera Danske, Joakima Andersena! Naime, defanzivac je u 48. minutu posle meteža ispred Nojerovog gola najbolje reagovao i smestio loptu u mrežu. Usledilo je veliko slavlje Hjulmandovog tima i manjeg dela navijača na stadionu, međutim, brzo je došao veoma hladan tuš - pogodak je poništen zbog najminimalnijeg mogućeg ofsajda!

 

 

Da stvar bude gora, dok se još oporavljao od šoka - Andersen je samo minut kasnije skrivio jedanaesterac! Nemačka je napadala, usledio je centaršut sa strane, a štoper je neoprezno podigao ruku i onda istom minimalno zakačio loptu. Majkl Oliver je odmah dobio signal iz VAR sobe i posle gledanja snimka brzo dosudio najstrožu kaznu. Kai Haverc je to umeo da iskoristi, a iako je Šmajhel bio na lopti, ovaj udarac već nije mogao da zaustavi. Na sve to se nadovezao i Džamal Musijala i izvrsnom solo akcijom, te još lepšom završnicom zapečatio sudbinu Danaca i poslao ih kući.

Republika

Foto: Profimedia

Musijala protiv Danske

U četvrtfinalu Nemačka će se ukrstiti sa boljim iz duela Španija-Gruzija, pa je realno očekivati evropski klasik.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

 

 

93. minut - Dugo se proveravalo da li je gol Florijana Virca čist, a sudija Oliver je na kraju potvrdio da se Nemac nalazio u ofsajdu!

68. minut - GOOOL! 2:0 za Nemačku! Džamal Musijala vrhunski pakuje gol Dancima i vrlo verovatno ih šalje kući!

66. minut - Sjajnu priliku imao je Hojlund - neće Danci da se predaju! Napadač je šutirao, a Nojer fenomenalno odbranio!

59. minut - Šta je promašio Kai Haverc, ovo je sramotno! Fenomenalno je primio loptu i istrčao, ali se onda propisno obrukao u situaciji 1na1 sa Šmajhelom!

53. minut - GOL! E SADA JE SIGURNO GOL - 1:0 VODI NEMAČKA! Kai Haverc matira Šmajhela sa bele tačke! Kakav ludi početak drugog dela.

 

 

51. minut - I SADA ĆE OLIVER DA GLEDA DA LI JE PENAL ZA NEMAČKU! Da, domaćin će imati šansu da povede sa bele tačke! Kakva sekvenca u minutu, Andersen je dao gol pa skrivio penal, igrao je rukom u svom šesnaestercu! Od heroja do tragičara u minutu!

 

 

48. minut - GOLLL! DANSKA VODI 1:0! Šokantan početak drugog dela! NE! NEMA POGOTKA! Andersen je ubacio loptu u mrežu, ali je slavlje Danaca prekinuto jer je sudija signalizirao najminimalniju ofsajd poziciju!

POČELO JE DRUGO POLUVREME

 

 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - Kakva intervencija Nojera! Musijala je pogrešio, sevnula je kontra Danske, a golman Nemačke je u poslednjem trenutku izašao ispred Hojlunda, skratio mu ugao i odbranio!

37. minut - Posle pauze, sve je isto - Haverc iz izgledne pozicije tuče glavom, a Šmajhel fenomenalno brani!

36. minut - Meč je nastavljen.

21:56 - Dobre vesti - igrači su se vratili na teren i zagrevaju se za nastavak meča. Uslediće još desetak minuta fudbala, pa idemo ponovo na pauzu na poluvremenu.

21:48 - I dalje se čeka reakcija UEFA i prestanak nevremena.

Republika

Foto: Profimedia

Udar groma na Vestfalenu

21:38 - Igrači su poslati u svlačionice zbog užasnog vremena - čekamo nove informacije! Pravi pljusak je trenutno na stadionu u Dortmundu.

35. minut - Meč je prekinut! I to zbog - gromova i sevanja na nebu iznad stadiona u Dortmundu! Majkl Oliver je igračima pokazao da odu do klupe.

30. minut - Sada su se Danci baš razigrali i imaće slobodan udarac sa same ivice šesnaesterca Nemačke!

21. minut - Oslobodili su se Danci posle početnog pritiska, pa su došli i do prve šanse ni iz čega - Ridiger je sjajno izblokirao Eriksena.

10. minut - I još jedna neverovatna intervencija Šmajhela! Haverc je hvatao ozbiljan volej, ali danski golman krajnjim naporima izbija loptu u korner! Ozbiljno pritiska domaćin.

Republika

Foto: Profimedia

Šloterbekov udarac glavom

7. minut - Kimih sa velike udaljenosti šutira fenomenalno, ali još lepše brani Šmajhel!

4. minut - GOL! Ili ne! Nemačka je povela pogotkom Šloterbeka posle kornera, ali je Majkl Oliver na asistenciju iz VAR sobe poništio pogodak!

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

OVO SU SASTAVI EKIPA:

Nemačka: Nojer, Kimih, Rudiger, Šloterbek, Raum, Andrih, Kros, Sane, Gundogan, Musiala i Haverc.

Danska: Šmajhel, Andersen, Vestergard, Kristensen, Bah, Dilejni, Hojbjerg, Mele, Skov Olsen, Eriksen i Hojlund.

UVOD

 

 

Gotova je grupna faza Evropskog prvenstva o kojoj ne bismo preterano pričali... Nadali smo se da ćemo o Srbiji pisati hvalospeve posle 26. juna i računati kako do finala, ali, ipak - bolje da prećutimo, jer je sve već rečeno.

No, šta je tu je - ako mi već ne igramo dobar fudbal, ima ko igra, a posle dva dana pauze (subjektivni osećaj da ih je bilo 10), od sutra se program nastavlja u osmini finala.

Tri sata posle meča Švajcarske i Italije u Berlinu, startuje duel Nemačke i Danske. Domaćin i "dželat" Srbije odigraće meč na stadionu u Dortmundu, a ovde ne bi trebalo očekivati previše iznenađenja.

Republika

Foto: Profimedia

Danska protiv Srbije

"Panceri" su u grupi razbili Škotsku, lako izašli na kraj sa Mađarskom, ali čim su naišli na ozbiljniju prepreku u vidu Švajcarske videlo se da ima mana. Međutim, skandinavska selekcija koja se u grupi sa Srbijom, Engleskom i Slovenijom provukla dalje sa tri nerešena rezultata, ne bi trebalo da predstavlja nivo koji će domaćinu napraviti problem. Posle 1:1 sa "Gordim Albionom", "skijašima" i "orlovima", očekuje ih protivnik koji igra na mnogo većem nivou od prethodnih.

Ukoliko Nemačka odradi posao očekivano ukrstiće se sa boljim iz duela Španija - Gruzija.

Cup tree provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading