FRANCUSKA IDE U ČETVRTFINALE EVRO! Belgijance momenat nepažnje koštao turnira

Autor:

Sport

01.07.2024

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva savladavši Belgiju sa 1:0 (0:0).

FRANCUSKA IDE U ČETVRTFINALE EVRO! Belgijance momenat nepažnje koštao turnira

Foto: Profimedia

FRANCUSKA - BELGIJA 1:0 (0:0)

'85 Vertongen (AG)

Derbi osmine finala Evropskog prvenstva opravdao je očekivanja po dešavanjima na terenu, ali su izostajali pogoci.
Od starta je Belgija imala nameru da posed prepusti Francuzima i šansu vreba iz kontranapada, odnosno posle grešaka "trikolora". Prvu takvu su dočekali u 24. minutu kada je De Brujne umalo šokirao protivničkog golmana Manjana lukavim udarcem iz slobodnog udarca. Međutim, nije se dao prevariti čuvar mreže Francuske izbivši loptu refleksno sa gol linije.

Republika

Foto: Profimedia

Belgija - Francuska

Usledila je potom i najbolja prilika u prvom poluvremenu koju nije iskoristio

Tiram šutiravši glavom tik pored stative gola Kastelsa. Držali su Francuzi loptu, nastavili da dominiraju i u drugom delu, ali jednostavnu nisu umeli da šutnu loptu u okvir gola koji kao da je bio začaran. Tukao je Čuameni sa distance, pa potom i Tiram i Embape, ali bi ushićenje navijača Francuske svakog puta prošlo čim bi videli da lopta ide preko gola.
I nije Belgija bila baš u toliko podređenom položaju, a najzaslužniji za to bio je De Brujne koji je saigrače više puta spajao sa golom, ali granitna odbrana Francuza je bila neprobojna.

I onda - pet minuta pred kraja meča mnogo sreća za Francuze i momenat prevage. Kolo Muani se okrenuo, uputio udarac, a lopta se od Vertongena odbila i prevarila Kastelsa u čijem je golu završila na veliku radost "trikolora". Dešanu se uvođenje Kolo Muanija ispostavilo kao najbolja odluka, jer ga je zlatna rezerva odvela u četvrtfinale EVRO i to BEZ POSTIGNUTOG GOLA. Svi golovi Francuza na ovom turniru bili su zapravo autogolovi rivala.

Da li će im to biti dovoljno u narednoj rundi gde ih čeka bolji iz duela Portugal - Slovenija, videćemo.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

 

 

85. minut - GOL! 1:0 ZA FRANCUSKU - KOLO MUANI! Probili su "trikolori" bedem Belgijanaca, ali uz dosta sreće! Posle udarca napadača lopta se od Vertongena odbila i prevarila Kastelsa, te završila u golu Belgije!

83. minut - BRANI MENJON! Sevnula je kontra Belgije, a De Brujne je u svom stilu zategao loptu sa 20-ak metara, međutim golman Francuske je ostao priseban i vrlo dobro reagovao!

74. minut - Uzvraća Saliba! Na sebi neprirodnoj poziciji izborio se za šut i pogodio spoljni deo mreže gola Belgije.

71. minut - Dobra prilika za Lukakua! De Brujne je još jednom idealno uposlio Dokua, ovaj ostavio za špica Belgije koji je probao iskosa da matira Menjona, ali je golman Francuske ostao miran i odbranio.

61. minut - KAKVA REAKCIJA TEA ERNANDEZA! Izgubio je loptu Saliba, ukrao ju je De Brujne i perfektnim dodavanjem spojio Karaska sa golom. Međutim, krilo Belgije je moralo ovo brže da završava!

Republika

Foto: Profimedia

Francuska - Belgija

56. minut - Nikako Francuzi da pogode okvir - ponovo su iz izvesne pozicije šutirali pored gola. Međutim, vrlo brzo dolaze do lopte i protiv ovakvih Belgijanaca imaju mnogo veće šanse.

48. minut - Izuzetan udarac Čuamenija sa distance! Gađao je donji levi ugao Kastelsovog gola, ali je golman Belgije još bolje branio odbivši loptu u aut.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

 

 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - Veliku šansu imala je Francuska da u poslednjim momentima prvog dela povede. Mbape je ostao na nogama posle žestokog duela, potom dodao za Čuamenija, a ovaj iz izgledne pozicije prebacio gol.

34. minut - Najbolja prilika u dosadašnjem delu meča! Kunde je probio po strani i centrirao, a malo je nedostalo Tiramu da udarcem glavom dovede Francuze u prednost!

24. minut - Umalo da De Brujne šokira Majka Menjona, ali se nije dao prevariti golman Francuske! Belgijanac je lukavo šutirao iz slobodnjaka, a čuvar mreže refleksno reagovao na gol liniji i izbio loptu.

 

 

15. minut - Rasplamsalo se na terenu - prvo je na jednoj strani zbog prigovora javno opomenut Čuameni (imao je potpuno pravo jer je očito bio korner za Francuze), da bi nakon toga Karasko bio oboren u Manjanovom šesnaestercu, ali sudija Niberg se ne oglašava.

10. minut - Prvi put je išla lopta u okvir gola, mada ju je Grizman tamo poslao želeći da asistira, pa je to bio lak plen za Kastelsa.

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

Pobednik ovog meča igraće protiv boljeg iz večerašnjeg duela Portugal - Slovenija.

OVO SU SASTAVI:

UVOD

Pred nama je treći dan osmine finala ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u fudbalu, a po prikazanom tokom dosadašnjeg takmičenja, može se reći da nije bilo iznenađenja, s tim da se mora naglasiti da je najbliža senzaciji bila selekcija Slovačke, koju je svega šesdesetak sekundi delilo od eliminacije samoproklamovanih favorita - Engleza.

Sa početkom od 18 časova na stadionu u Diseldorfu sastaju se dve selekcije koje uvek s punim pravom pretenduju na vrh svih takmičenja, ali koje dosad na turniru gotovo da nisu pružile ništa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Štoper Belgije Faes u grupi

Njega će odigrati Francuska i Belgija u reprizi polufinala Svetskog prvenstva 2018. Tada su "trikolori" odneli minimalnu pobedu, a i ovog puta realno imaju veće šanse da učine isto. Kod Belgijanaca je briljirao Kevin de Brujne i - niko više. U grupnoj fazi su blago podbacili i prošli kao drugoplasirani na bolju gol-razliku, pa ih sada čeka težak duel s "galskim petlovima", koji su se ipak malo bolje pokazali. Francuzi su slavili nad nimalo naivnim Austrijancima, ali su razočarali protiv Holandije i Poljske sa dva remija, pa su završili grupu na drugom mestu.

Sa druge strane, "crveni đavoli" su zahvaljujući gol-količniku uspeli da se domogne najboljih 16 reprezentacija Evrope, ali, kao i kada su Francuzi u pitanju, blede igre brinu navijače.

Republika

Foto: Profimedia

Francuska u grupi

Prema kladionicama, Francuska je favorit u predstojećem duelu. Pobeda "trikolora" se nominuje kvotom od 1,98, dok bi se u slučaju trijumfa Belgijnaca na svaki uloženi dinar dobilo 4,65.

- Dosadašnji rezultati:

1. kolo: Austrija - Francuska 0:1; Belgija - Slovačka 0:1

2. kolo: Holandija - Francuska 0:0; Belgija - Rumunija 2:0

3. kolo: Francuska - Poljska 1:1; Ukrajina - Belgija 0:0

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading