PA SE TI OPET HVATAJ ZA MEĐUNOŽJE: Belingem zbog PROSTAČKOG poteza blizu SUSPENZIJE sa EVRO

Autor:

Sport

01.07.2024

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarci bi ih zgromili

PA SE TI OPET HVATAJ ZA MEĐUNOŽJE: Belingem zbog PROSTAČKOG poteza blizu SUSPENZIJE sa EVRO

Foto: Tanjug/AP

Disciplinska komisija UEFA pokrenula je istragu protiv engleskog fudbalera Džuda Belingema zbog gesta koji je napravio nakon izjednačujućeg gola protiv Slovačke u osmini finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj. UEFA ističe da je gest Džuda Belingema potencijalno kršio osnovna pravila pristojnog ponašanja i da bi, ukoliko bude proglašen krivim, mogao biti kažnjen suspenzijom, novčanom kaznom ili čak i jednim i drugim.

Prema članu 11 2b pravila UEFA, svako ko podleže propisima ove organizacije mora da poštuje principe etičkog ponašanja, integriteta i sportskog duha. Svako čije ponašanje vređa ili na drugi način krši osnovna pravila pristojnog ponašanja može biti pod istragom i kažnjen.

Džud Belingem je na društvenim mrežama negirao da je njegov gest bio usmeren prema protivnicima, tvrdeći da je to bila interna šala sa nekim njegovim bliskim prijateljima. Ovo nije prvi put da se fudbaler nađe pod istragom zbog sličnog ponašanja. Kristijano Ronaldo je kažnjen, ali je izbegao zabranu zbog sličnog gesta tokom proslave gola za Juventus protiv Atletiko Madrida u revanšu Lige šampiona u osmini finala 2019. godine. Trener Atletika Dijego Simeone takođe je kažnjen zbog sličnog gesta tokom prve utakmice.


Engleska je protiv Slovačke bila na korak od eliminacije, ali je zvezda Real Madrida uspela da postigne fantastičan gol 'makazicama' za izjednačenje u 90+5. minutu, a potom je Hari Kejn doneo potpuni preokret u prvom minutu produžetka. Ukoliko Belingem bude kažnjen, njegovo odsustvo na narednom meču protiv Švajcarske moglo bi predstavljati ključan udarac za tim Gereta Sautgejta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading