TURSKA JE U ČETVRTFINALU! Demirel sa dva gola POSLAO Austrijance kući! Smeši li se REPRIZA 2008? (VIDEO)

Autor:

Sport

02.07.2024

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Turske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Nemačkoj, pošto je savladala Austriju u Lajpcigu rezultatom 2:1 (1:0).

TURSKA JE U ČETVRTFINALU! Demirel sa dva gola POSLAO Austrijance kući! Smeši li se REPRIZA 2008? (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Kakav meč u Lajpcigu! Samo za najveće fudbalske sladokusce! Nastavila je Turska da sanja reprizu podviga iz 2008. kada se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva, a sada je do izjednačenja tog istorijskog podviga deli još pobeda nad Holanđanima!

Izabranici Vićenca Montele uspeli su da eliminišu najprijatnije iznenađenje EURO 2024, selekciju Austrije, zahvaljujući dvostrukom strelcu Merihu Demirelu, koji je odigrao utakmicu karijere. Istina, napadala je austrijska reprezentacija posle gola Grigoriča svim silama, međutim, Turci su se odbranili i otišli među osam najboljih u Nemačkoj!

Još se ni gledaoci nisu pošteno smestili na stolice, a turska ekipa je probila odbranu Ragnikove selekcije, na isteku prvog minuta! „Hladan tuš“ usledio je u režiji Meriha Demirela, koji je iskoristio konfuziju u odbrani Austrijanaca posle kornera i neopreznosti defanzivaca silovitim udarcem iz blizine „pocepao mrežu“ golmana Penca – 0:1!

AUSTRIJA - TURSKA 1:2 (0:1)

STADION: Red Bul arena u Lajpcigu. SUDIJA: Artur Soareš Dijaš (Portugal). STRELCI: Gregorič 66. - Demirel 1, 59. ŽUTI KARTONI: Šmid, Linhart - Kokču, Juksek.

AUSTRIJA: Penc - Poš, Danzo, Linhart (65. Vober), Mvene (46. Pras) - Zajvald, Zabicer - Lajmer (65. Grilič), Baumgartner, Šmid (46. Gregorič) - Arnautović.

TURSKA: Gunok - Muldur, Bardakči, Demirel, Kadioglu - Juksek (58. Ohčan), Ajhan - Guler (77. Jokoušlu), Kokču (83. Kahveči), Jildiz (77. Akturoglu) - Jilmaz.

Bio je to najbrži gol u istoriji EP, kada je reč o eliminacionoj fazi, postignut posle samo 57 sekundi od prvog sudijskog zvižduka, a drugi najbrži na Evropskim prvenstvima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Atomski fudbal, možda čak i najbolji od svih prethodnih iz osmine finala, doneli su Austrijanci i Turci, pa je već u narednom napadu Ragnikova reprezentacija mogla do izjednačenja preko Baumgartnera, lopta se kotrljala ispred linije Gnukovog gola i odskakutala pored mreže.

Pažnju je zavredeo i udarac talentovanog Arde Gulera s pola terena, pokušao je da savlada izletelog Penca, ali je austrijski golman imao sreće, pošto je lopta otišla daleko od cilja.

Mogao je Demirel u 25. minutu da reprizira scenu iz uvodnog dela meča, ponovo je korner izveo Guler, fudbaler saudijskog Al Ahlija ovog puta udarcem glavom zamalo bio neprecizan. Uspeli su Turci da sačuvaju prednost do poluvremena, a onda umalo izjednačenje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Igrao se 51. minut kada je Marko Arnautović imao šansu utakmice! Odlično ga je uposlio Poš, kapiten austrijske selekcije izašao pred Gunoka, koji ga je pročitao i odbranio već viđen pogodak! Nije prošlo ni 120 sekundi, kada se Lajmer „prošetao“ kroz odbranu Turske, da bi ga Demirel omeo na završnom koraku i usledio je njegov slab udarac pored gola.

Kazna za promašaje usledila je u 59. minutu, kada su iz preslikane akcije s početka meča, Guler centaršutem iz kornera i Merih Demirel svojim drugim golom udarcem glavom, doneli Turskoj činilo se nedostižnih 0:2!

Ipak, samo šest minuta kasnije, i treći gol na meču postignut je posle kornera, samo na suprotnoj strani. Gregorič je bio precizan, vrativši nadu Austrijancima da mogu bar do produžetaka – 1:2.

Krenuli su svim silama potom Austrijanci svim silama ka Gunoku, napadali, stvarali (polu)prilike, Turska se grčevito branila. Na kraju i odbranila, a junak uz Demirela je i golman Gunok koji je u 95. minutu odbranio udarac Austrijanaca, sprečio produžetke i odveo svoju selekciju u četvrtfinale Evropskog prvenstva!

PAROVI ČETVRTFINALA EP:

Španija – Nemačka (1)

Portugal – Francuska (2)

Holandija – Turska (3)

Engleska – Švajcarska (4)

POLUFINALE

1-2

3-4

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

90+5 minut - KAKVA ODBRANA GUNOKA!!! Izgledalo je da će biti izjednačenja, novi korner za Austriju!!!!

90+1. minut - Pras je centrirao, Ohčan interveniše u zadnjem trenutku.

90. minut - Igraće se još četiri minuta sudijske nadoknade vremena!

88. minut - Jilmaz je imao priliku da reši sve, šutirao je silovito preko gola, a i da je bio precizan sviran bi bio ofsajd!

87. minut - Sam finiš meča, Austrija pritiska svim silama!

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

84. minut - Poš je centrirao, Gunok izašao u prazno, a Baumgartner nije bio prisebniji ispred golmana Turske. Mogla je Austrija do izjednačenja!

83. minut - Irfan Kahveči menja Kokčua.

80. minut - Ubačaj Sejvalda, šansa za Austriju, brani se Turska.

79. minut - Ni osmi korner Austrije nije Sabicer pretvorio u opasniji centaršut.

77. minut - Centaršut Sabicera, Bardakči interveniše ispred Arnautovića i izbacuje u korner. U međuvremenu, Okaj Jokušlu menja Ardu Gulera. Izlazi i Jildiz, na teren će Kerem Akturoglu. Pojačava odbranu Montela.

 

 

75. minut - Udarac Griliča iz daljine završio je u naručju Gunoka. Potom je Arnautović bio u prodoru, ali je izblokiran.

73. minut - Korner za Austriju izveo je Sabicer, a Grilič potom izblokiran!

66. minut - GOOOOOOOOOOL!!! Austrija smanjuje golom Gregoriča, koji je posle kornera bio precizan! Imamo dramu - 1:2.

65. minut - Menja Ragnik: Lajmer i Linhart su izašli, a na terenu su Grilič i Vober.

59. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Merih Demirel, preslikana akcija iz prvog minuta, Guler je izveo korner, a ovaj postigao svoj drugi gol na utakmici i duplirao vođstvo Turaka - 0:2. 

58. minut - Salih Ohčan ulazi umesto požutelog Jukseka

55. minut - Nova šansa za Arnautovića, opet se obrukao kapiten Austrije šutiravši iskosa pored gola, a i da je pogodio bio bi dosuđen ofsajd.

54. minut - Opet Poš unosi nemir u odbranu Turske, izblokirao ga je Demiral i novi korner za Austrijance. Centaršut Sabicera završen je prekršajem u napadu.

53. minut - Lajmer je bio u solo prodoru, ali je ponovo Demirel bio najprisebniji i omeo ga u samoj završnici da bolje šutira.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

52. minut - Žuti karton za Filipa Linharta.

51. minut - ZICER ZA AUSTRIJU! Poš je u prazno ubacio Arnautoviću, Marko se našao oči u oči sa Gunokom koji ga je pročitao i padom u noge, odbranom spasio Tursku kapitulacije.

50. minut - Pretili su Austrijanci, Gregorič je bio u duelu sa Demirelom, nije se snašao i glavom je slabo zahvatio loptu.

46. minut - Dvostruku promenu u timu Austrije napravio je Ralf Rangnik na poluvremenu. U svlačionici su ostali Filip Mvene i Roman Šmid, a na terenu su Aleksander Pras i Mihael Gregorič.

Počelo je drugo poluvreme u Lajpcigu!

PRVO POLUVREME

Gotovo je prvo poluvreme u Lajpcigu! Austrija - Turska 0:1. Pogodak Demirela koji je, ujedno, najbrži u istoriji EP kada se radi o eliminacionoj fazi.

 

 

45. minut - Ističu poslednji minuti prvog dela. Sudija Dijaš je produžio meč za još 60 sekundi.

43. minut - Muldur je probao loptu da gurne u prazan prostor, međutim, "pročitali" su ga defanzivci Austrije.

42. minut - Centaršut Kardioglua, završen je faulom u napadu Kenana Jildiza, a na drugoj strani Ismail Juksek je dobio žuti karton i on neće igrati u četvrtfinalu, ako Turska prođe, baš kao ni Kokču.

38. minut - Sada i prvi žuti za Austrijance, Romano Šmid je opomenut, ali za razliku od Kokčua, on ne mora da brine zbog suspenzije.

36. minut - Danso je pokušao da uposli Arnautovića, to je odbrana Turaka pročitala i otklonila potencijalnu opasnost.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Otkako je Ralf Ragnik preuzeo Austriju, ova selekcija je šest puta igrala utorkom i svih šest mečeva dobila, uključujući mečeve sa Holandijom i Poljskom u grupnoj fazi.

29. minut - Duel dva kapitena, Marko Arnautović je faulirao Ajhana.

27. minut - Ubačaj Arnautovića, koji nije bio ni centaršut ni šut, lako je ukrotio Gunok.

26. minut - Oštar centaršut Jilmaza, koji nije iskorišćen.

 

 

25. minut - Šansa za Turke: Prelslikana situacija iz prvog minuta, centaršut Golera i udarac Demirela, ali ovog puta glavom, takođe iz blizine, međutim, neprecizno od strane strelca jedinog gola do sada.

24. minut - Korner za Tursku Guler je centrirao, Linhart je izbacio iz peterca, biće treći korner za Ardu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

19. minut - Pogrešio je Bamugartner u predaji lopte, a Arda Guler u kontri pokušao s pola terena da iznenadi istrčalog Penca, međutim, bilo je daleko, njegov šut jako neprecizan.

14. minut - Centaršut Arda Gulera po zemlji izbacio je ispred samog gola Danso.

 

 

11. minut - Orkun Kokču dobija prvi žuti karton na utakmici, ako Turska prođe neće moći da igra u četvrtfinalu, jer mu je ovo parna javna opomena. Sabicer će izvesti faul.

7. minut - Ništa od penala, Austrija će izvesti korner, dok je Baumgartner izašao da mu se ukaže pomoć. Centaršut Šmita glavom je zahvatio Linhart i prebacio gol Gunoka.

5. minut - AUUUUUUUUUUU kakva šansa za Austriju, VAR će raditi, izgleda da je Baumgartner fauliran u prilici da zatrese mrežu! Lopta se kotrljala po liniji i otišla pored mreže! Kakav meč u Lajpcigu!

Foto: Tanjug/AP

Demirel slavi vodeći gol

5. minut - Prvi korner za Austriju, Turska je iz prvog došla do vođstva.

1. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Vodi Turska a Melih Demirel postiže drugi najbrži gol u istoriji Evropskih prvenstava! Njegov treći gol, koi je postigao iz blizine posle gužve i izvedenog kornera!

1. minut - Odmah Austrijanci prete preko Sabicera, ali nema ništa od prilike. Na drugoj strani 

MEČ JE POČEO!

20.55 - U toku je intoniranje himni, prvo je išla Turska, sada austrijska. Uskoro počinje utakmica!

20.52 - Problem Turske je svakako izostanak Hakana Čalhanoglua, koji predstavlja pokretačku snagu tima:

 

 

20.51 - Selektor Ragnik odlučio se za najbolju jedanaestoricu sa kojom raspolaže:

 

 

20.50 - Uskoro počinje utakmica na Red bul areni!

Poznato je sedam od osam učesnika četvrtfinala Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a poslednjeg putnika odlučiće utakmica između Austrije i Turske.

Izabranici Ralfa Ragnika su, mimo očekivanja, zadivili sve osvajanjem prvog mesta u Grupi D, u konkurenciji Francuske, Holandije i Poljske, zbog čega su pobrali simpatije mnogih navijača širom Starog kontinenta.

S druge strane, Turska je do plasmana u osminu finala stigla iz Grupe F, osvojivši isti broj bodova kao prvoplasirani Portugal (6), pa su sa druge pozicije otišli u eliminacionu fazu.

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentativci Austrije

Austrijancima će plasman u četvrtfinale biti istorijski, dok Turska želi da ponovi uspeh iz 2008. upravo u Austriji i Švajcarskoj na EURO, kada su stigli do polufinala.

Veliki udarac za selekciju Vićenca Montele predstavlja izostanak kapitena Hakana Čalhanoglua, koji će zbog žutih kartona preskočiti duel sa Austrijancima. Osim njega, iz istog razloga u timu neće biti Akajdina.

Ralf Ragnik je lišen pomoći povređenog Traunera i suspendovanog Vimera, ali i pored toga slove za blagog favorita u večerašnjem okršaju.

Pobednik ovog meča ide na megdan Holandiji, koja je u utakmici pre ove rutinski izašla na kraj sa Rumunijom i slavila rezultatom 3:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading