UEFA REŽIRA SKANDAL NA EVRO: ZA ENGLEZE PRAVILA NE VAŽE! Oni mogu ŠTA POŽELE, a ti sirotinjo...

Autor:

Sport

05.07.2024

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka se definitivna odluka oko Demirala, ali se nazire o čemu se ovde radi...

UEFA REŽIRA SKANDAL NA EVRO: ZA ENGLEZE PRAVILA NE VAŽE! Oni mogu ŠTA POŽELE, a ti sirotinjo...

Foto: Profimedia

Nesportski gest Belingema

Disciplinska komisija UEFA donela je zvanično odluku da ne suspenduje engleskog fudbalera Džuda Belingema zbog nesportskog gestikuliranja na meču protiv Slovačke na EVRO 2024. Umesto toga, fudbaler Reala će biti kažnjen novčano, pri čemu će morati da plati 30000 evra.

Belingem se našao pod istragom zbog gesta koji je napravio nakon izjednačujućeg gola protiv Slovačke u osmini finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj. On se tada uhvatio za međunožje posle izjednačujućeg gola u 95. minutu i rukama pokazivao ka svom "ponosu", a kada je shvatio šta je uradio posle meča, odmah se oglasio rekavši da je to bilo usmerno "nekim drugarima koji su bili na tribinama".

A kod UEFA izgleda da prolaze i jeftina izvinjenja u koja niko ne veruje, s obzirom na to da su ga pomilovali i da je prošao bez najgore kazne. Sautgejtov tim je inače odigrao užasan meč protiv Slovaka i bio je na pragu potpune katastrofe kada je u poslednjim sekundama meča mladi fudbaler "makazicama" matirao Dubvravku i odveo meč u produžetke. I posle tako užasnog meča protiv Slovaka, nadobudni Englezi su sebi dali za pravo da se ponašaju kao da su osvojili šampionat, jer prosto znaju da neće biti kažnjeni... Čak je i nadoknada vremena bila predugačka u odnosu na to koliko vremena nije igrano, pošto je glavni arbitar produžio meč za čak šest minuta - neshvatljivo.

Poređenja radi, turska reprezentacija je iznenadila mnoge plasmanom u četvrtfinale Evropskog prvenstva, a glavni junak njihove pobede od 2:1 nad Austrijom bio je dvostruki strelac Merih Demiral. Međutim, defanzivac je tokom slavlja pogotka izveo gest koji se naziva vučji pozdrav, a koji je povezan s ekstremno desničarskom organizacijom u Turskoj poznatom kao "Sivi vukovi". Ovaj gest je zabranjen u Austriji i Francuskoj zbog veza s ekstremistima i paravojnom formacijom koja je optužena za razna ubistva. U Nemačkoj, domaćinu prvenstva, ovaj gest nije zabranjen, ali je UEFA odmah pokrenula istragu i zvanično kaznila reprezentativca Turske sa dve utakmice neigranja, te im tako značajno smanjila šanse protiv Holandije u četvrtfinalu.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Merih Demiral

Jednog heroja nacije kazniš, drugog pomiluješ posle bezobraznijeg poteza... Pa, gde je tu pravda?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading