''UEFA, LICEMERNA SI!'' Burna reakcija Turske zbog kazne za Demirala! Oglasio se i prvi čovek države!

Autor:

Sport

05.07.2024

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turci se ne mire sa sudbinom.

''UEFA, LICEMERNA SI!'' Burna reakcija Turske zbog kazne za Demirala! Oglasio se i prvi čovek države!

Foto: Profimedia

U Turskoj je izbila prava buru zbog kazne koju je dobio junak utakmice protiv Austrije, Merih Demiral. Dvostruki strelac je suspendovan na dve utakmice zbog korišćenja sikbola desničarske političke grupe Sivi vukovi prilikom proslave gola. Ova odluka je izazvala oštru reakciju turskih medija, koji su je ocenili kao licemernu, posebno u poređenju sa uslovnom suspenzijom koju je dobio Džud Belingem zbog nepristojne proslave gola hvatanjem za međunožje.

– UEFA, licemerna si! Uslovna Belingemu, kazna Merihu takvom brzinom. Neka vas Bog kazni – piče Jeni Akit.

Turski mediji su oštro kritikovali UEFA zbog odluke o kaznama, nazivajući je licemernom i tražeći jednak tretman za sve igrače. Predsednik Turske, Redžep Tajip Erdogan, takođe se oglasio povodom ovog slučaja, iznoseći svoje mišljenje o nedoslednosti u tretmanu različitih nacionalnih simbola na sportskim terenima.

– Kaže li neko da Nemci imaju orlove na majicama? Ustane li neko i kaže: Francuzi imaju petla na na dresu, zašto se pojavljuje petao? – rekao je Erdogan.

Uprkos kontroverzama oko kazni, turska fudbalska reprezentacija se priprema za četvrtfinalni meč protiv Holandije. Ukoliko pobede, u polufinalu ih očekuje bolji iz duela Engleske i Švajcarske, a navijači i javnost sa nestrpljenjem iščekuju ishod ovog velikog takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading