Prešli su svaku meru: Hrvatski "Indeks" žestoko opleo po "Torcidi"!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

12.06.2019

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li Torcidu, grupu navijača hrvatskog kluba Hajduk, čine desničari i ustašofili ili ćutljiva većina opkoljena bučnim i agresivnim ekstremistima, postavlja pitanje hrvatski portal Indeks, ocenjujući da je "Kult Torcide" u Dalmaciji kontaminirao javne prostore, politiku, kafiće.

Torcida

- Tačno četiri meseca posle 9. februara, kada je grupa kretena na splitskoj Rivi napala vaterpoliste Crvene zvezde, čiji je delikt bio u tome što su s klupskim trenerkama ispod debelih vetrovki pokušali da popiju kafu pre utakmice, drugi skup kretena je u Supetru (na Braču) izudarao tri momka i jednu devojku, sezonske radnike s istoka Hrvatske, jer im je dijagnostikovan greh pogrešnog govora - navodi Indeks.

U međuvremenu, gotovo tačno dva meseca posle napada splitskih, a pre divljanja supetarskih fanatika iz Torcide, u prostorijama Kluba navijača Hajduka u centru Splita obeležen je 10. april i tada je, kako navodi Indeks, "kolektivnim pevanjem ustaških pesama proslavljen datum uspostavljanja države (NDH), koja je Split i dobar deo Dalmacije prodala Italiji". 


- Da, baš ustaških, o Maksovim mesarima, mnogim Srbima koje je Neretva odnela i sličnim svinjarijama - piše hrvatski portal.

Indeks upozorava "na poraznu činjenicu da udruženje većeg skupa muškaraca kojem rezultatski posrnuli klub postaje alibi za kojekakav aktivizam, predstavlja relevantnu društvenu činjenicu". 

- O njoj se govori s oprezom, pa i strahom, njeni murali se ne diraju, njena se koreografiju ne dovodi u pitanje, čak i voljeni klub krotko plaća kazne zbog toga što ''najverniji navijači'' na stadionu naveliko koriste pirotehniku. Jer, o Torcidinim se svinjarijama govori potiho - dodaje portal. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading