SAMO DA ŽREB NE SPOJI MOG VUJADINA I ZVEZDU

Autor:

Sport

19.07.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko u dvomeču (24. jul na Marakani i revanš sedam dana kasnije u Finskoj) eliminiše Helsinki, šampion Srbije Crvena zvezda u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona može na megdan velikanima Ajaksu i Seltiku, ali i Dinamu iz Zagreba, APOEL-u, Kopenhagenu i beloruskom BATE Borisovu. Pomenuti timovi biće povlašćeni na žrebu 22. jula, a legendarni golgeter kluba sa Marakane Dušan Savić navija da crveno-beli izbegnu Kipar i Hrvatsku.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Savić sa suprugom

Razlozi su jednostavni. Njegov sin i doskorašnji kapiten Zvezde Vujadin Savić nedavno je zadužio opremu Kiprana i bila bi prava ironija da se ekspresno vrati u Ljutice Bogdana i kao rival zaigra protiv voljenog kluba.

OZBILJNOST I OPREZ

Sa druge strane, potencijalni sudar sa Zagrepčanima podigao bi dosta prašine u regionu zbog zategnutih političkih odnosa.

- Tek kada prođemo Helsinki možemo da pričamo o potencijalnom rivalu, ali verujem da će Zvezda preskočiti i narednu prepreku. Prvo kolo, sa svim iznenađenjima koja su se desila, pokazalo je koliko je potrebno biti ozbiljan. Ne bih voleo da u 3. kolu kvalifikacija izvučemo APOEL zbog Vujadina. On sigurno ne bi voleo da igra, ali klub se pita. Profesionalac je - rekao je Savić za Srpski telegraf.

U sličnoj poziciji već su se našli Dejan Stanković i Siniša Mihajlović, koji su 2002. u 2. kolu Kupa UEFA došli na Marakanu braneći boje Lacija, ali su insistirali da ne igraju protiv Zvezde.

- Vujadin bi bio u najgoroj mogućoj poziciji. Deki i Miha su tada imali bolju situaciju jer su imali veći staž u klubu.

PRIŽELJKUJE VELIKO IME

Rival po meri Savića bio bi škotski Seltik.

- Sa Dinamom ne bih voleo da igramo iz svih poznatih razloga. Iako verujem da bi sve prošlo u najboljem redu. UEFA je nemilosrdna, posebno prema nama. Sve ostalo daje draž. Voleo bih Seltik. Pre svega, oni su veliko ime. Igraju engleski fudbal iz mojih vremena. Mislim da bi trebalo da ova generacija osveti onu Džajinu za poraz od 5:1 - zaključuje Dule.

POTENCIJALNI RIVALI

U 3. KOLU KVALIFIKACIJA

Ajaks (Holandija)

Seltik (Škotska)

Dinamo (Z) (Hrvatska)

Kopenhagen (Danska)

BATE (Belorusija)

APOEL (Kipar)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading