Luda fudbalska priča: Džejmi Vardi zamalo završio u Partizanu!

Autor:

Sport

14.11.2019

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji predsednik Fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić otkrio je da je bivši trener crno-belih Avram Grant želeo da dovede Džejmija Vardija u klub.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džejmi Vardi

Prema Đurićevim rečima, Grant je odmah po dolasku u Partizan zatražio od uprave da angažuju tadašnjeg dvadesetpetogodišnjeg fudbalera Flitvud tauna, a sada zvezdu Lestera Džejmija Vardija. Međutim, engleski petoligaš je tražio milion funti, što crno-beli u tom trenutku nisu mogli da plate.

- Čim je došao, Grant nam je rekao da dovedemo Vardija i tvrdio je da će nam se višestruko isplatiti. Nažalost, mi nismo imali ni dinara, a kamoli milion evra da ga kupimo. Nismo imali čak ni generalnog sponzora… Nije bilo para kao što ih sad ima u Partizanu. Nemojte da vas zavara to što nam je petoligaš tražio milion evra. I tad je Vardi bio paklen igrač, iako ne toliko poznat. Grant je poznavao sve te klince po Engleskoj, bio je majstor da otkrije talentovano dete, ali, eto, mi smo bili u velikoj krizi i nismo mogli to da platimo - rekao je Đurić za "Informer".

Pored Vardija, Avram Grant je imao još nekoliko želja koje nisu ispunjene, priznao je Đurić.

- Izraelac je imao spisak nekoliko imena, takođe iz engleskih niželigaša, ali to danas nisu poznati fudbaleri. U pauzi između polusezona hteo je da dovede i Francuza Frederika Pikiona, koji je bio slobodan. Sećam se samo šta je govorio za naše talente. Crvenim markerom je podvukao imena Lazara i Saše Markovića i rekao da su ti igrači suvo zlato Partizana - rekao je Đurić i dodao:

- Da smo imali milion evra i doveli Vardija, sigurno bi nas svi kritikovali što smo dali toliki novac za nepoznatog igrača. Danas Partizan i Zvezda dovode raznorazne strance, daju tolike pare i nikom ništa. Bolje da šansu daju našoj deci poput Strahinje Pavlovića, nego da njihova mesta zauzimaju kojekakve ispušene lule.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading