LK: Živković i Tadić ostali bez polufinala, Aston Vila slavi Martineza!

Autor:

Sport

18.04.2024

23:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Burno je bilo u Lilu.

LK: Živković i Tadić ostali bez polufinala, Aston Vila slavi Martineza!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Klub Briža pobedili su PAOK rezultatom 2:0 u okviru revanš meča Lige Konferencija. Belgijska ekipa je u Grčkoj slavila sa 1:0, tako da su prolaz u narednu rundu obezbedili ukupnim rezultatom 3:0.

Briž je poveo u 33. minutu kada je je Feran Jutugla prvi put zatresao mrežu, a isti igrač u 45. minutu postavio je konačnih 2:0.  Klub iz Belgije ispisao je istoriju pošto je posle 31 godine postao prvi klub iz te države koji je došao u polufinale nekog evropskog takmičenja.

Klub Briž će u narednoj fazi takmičenja odmeriti snage protiv Fjorentine.

Fudbaleri Aston Vile plasirali su u polfinale Lige konferencija, pošto su posle produžetaka i penala pobedili Lil. Nakon regularnog dela bilo je 2:1 za francuski klub, a ukupan rezultat je bio 4:4, pošto je tim iz Birmigema slavio u prvom susretu sa 2:1.

Stelci za Lil bili su Jaziči u 15. i Andre u 67. minutu. Za ekipu iz Premijer lige pogodio je Keš koji je odveo utakmicu u produžetke gde nisu bili golovi. Nakon penal serije Aston Vila je bila uspešnija rezultatom 4:3, a junak je bio Emilijano Martinez, golman engelskog tima.

 

Fudbaleri Olimpijakosa su ostvarili istorijski uspeh pošto su se prvi put u istoriji plasirali u polufinale nekog evropskog takmičenja. Tim iz Pireja je preživeo pakao Istanbula, ali je na kraju uspeo preko penal serije da odu među četiri najbolja tima u Ligi Konferencija i zakazao okršaj sa Aston Vilom.

U prvom susretu bilo je 3:2 za Olimpijakos, ali je u turskoj prestonici Fener pobedio rezultatom 1:0, golom Kahvečija u 11. minutu. Nakon izvođenja jednasteraca bilo je 3:2, a junak je bio golman crveno-belih Colakis.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading