UOČI PREDSTOJEĆEG EURA: UEFA poslušala Piksija - ideja srpskog selektora je PRIHVAĆENA!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.04.2024

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada može mirno da se posveti radu i ostvarenju što boljeg rezultata na evropskoj fudbalskoj smotri.

UOČI PREDSTOJEĆEG EURA: UEFA poslušala Piksija - ideja srpskog selektora je PRIHVAĆENA!

Foto: Starsport

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi

Fudbalska reprezentacija Srbije nakon četvrt veka ponovo će biti deo Evropskog prvenstva, a uoči smotre fudbala na Starom kontinentu, selektor Dragan Stojković je imao samo jednu želju, koja mu je odlukom UEFA organizacije ispunjena.

Srpski selektor je bio jedan od zagovornika ideje da sve nacionalne selekcije imaju pravo da na predstojeći EURO 2024 povedu 26 fudbalera, a kako prenosi britanski "Sky sport", navedeni predlog uskoro će biti i zvanično usvojen.

Naime, na sastanku Komiteta za reprezentativna takmičenja koji je održan u ponedeljak 22. aprila, odobren je predlog da selektori imaju pravo da na završno takmičenje povedu veći broj igrača.

Navedena odluka još uvek nije zvanično potvrđena, ali kako prenose dobro obavešteni britanski mediji, Izvršni komitet UEFA će ozvaničiti predlog i pre 22. maja, a odluka će biti doneta na tzv. "telefonskoj sednici".

Treba podsetiti da će se konačni sastavi svih reprezentacija koje učestvuju na evropskoj fudbalskoj smotri znati najkasnije do 7. juna kada ističe rok za prijavu igrača.

Foto: fss.rs

"Orlovi" će biti spremni za EURO

 

Uoči starta EURA 2024 reprezentacija Srbije će 4. juna odigrati pripremni meč sa izabranom selekcijom Austrije u Beču, a četiri dana kasnije na programu je i duel protiv Švedske u Stokholmu.

- Prijateljske utakmice reprezentacije Srbije:

Austrija - Srbija; 4. jun u Beču

Švedska - Srbija; 8. jun u Stokholmu

Kad je reč o srpskom nacionalnom timu, "orlovi" takmičenje na EURO 2024 započinju 16. juna kada će u prvom susretu "grupe C" odmeriti snagu sa izabranom selekcijom Engleske. Četiri dana kasnije sledi duel protiv Slovenije, a grupnu fazu završavaju duelom protiv Danske 25. juna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading