LEGENDARNI ITALIJAN HVALIO SAMARDŽIĆA: Pljuštali hvalospevi na račun reprezentativca Srbije!

Autor:

Sport

23.04.2024

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanavaro u novoj ulozi.

LEGENDARNI ITALIJAN HVALIO SAMARDŽIĆA: Pljuštali hvalospevi na račun reprezentativca Srbije!

Foto: Tanjug/AP

Lazar Samardžić

Legendarni italijanski fudbaler, Fabio Kanavaro preuzeo je kormilo Udinezea. Crno-beli se nalaze u veoma teškoj situaiciji pošto imaju 28 bodova i nalaze se na 17. mestu, što je opasna zona. On je naglasio da je svaki meč do kraja sezone za ekipu poput finala u borbi za opstanak.

- Kad vas određeni klubovi pozovu, teško je reći ne, istorija je veoma važna. Udineze ima istoriju ozbiljnog kluba u koji možete da dođete i radite, poziv je došao iznenada, ali bilo je ispravno prihvatiti ga, imam prave razloge za to - rekao je prvak Sveta sa Italijom.

Foto: Udinese Calcio/X

Kanavaro na predstaljanju u Udinezeu

Kanavaro je posebno istakao ulogu Lazara Samardžića u timu, smatrajući da je on najkvalitetniji igrač kluba. 

- Trenutak je svakako komplikovan, četiri pobede u sezoni su mali, ekipa ima problema, ali ima kvaliteta, i tehničkih i ljudskih. Jasno je da je Samardžić najkvalitetniji igrač kog imamo. Ove godine mu je teže, ali to je normalno jer kad te upoznaju kako igraš, teže je na terenu - naveo je bivši selektor Kine.

Svestan je Fabio izazova koji ih čekaju u borbi za opstanak, ističući da će ekipa morati da pristupi svakom meču kao da je finale.

- Opstanak? Moraćemo sami da se trkamo. Ako smo konzervativni, rizikujemo da se „opečemo“. Moramo da shvatimo da ima još mnogo bodova na raspolaganju i da svakom meču moramo da pristupimo kao da je finale, a finale se ne igra već dobija - zaključio je Kanavaro.

Kanavaro je pre dolaska u Udineze vodio samo jedan klub u domovini, Benevento, te je svestan težine zadatka pred sobom. Svojim iskustvom kao svetski prvak sa Italijom iz 2006. godine, Kanavaro će pokušati da motiviše ekipu i ostvari cilj opstanka u Seriji A.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading