PROKLEĆETE NEMCE AKO ODETE NA EVRO 2024 U DRESU SA BUVLJAKA: Evo kolika je kazna ako nosite dres Srbije koji nije original

Autor:

Sport

01.06.2024

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isto važi i za sve ostale nacionalne dresove.

PROKLEĆETE NEMCE AKO ODETE NA EVRO 2024 U DRESU SA BUVLJAKA: Evo kolika je kazna ako nosite dres Srbije koji nije original

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Srbije igraće na Evropskom prvenstvu posle 24 godine, a kako će se turnir igrati u Nemačkoj biće to prilika da veliki broj navijača "orlova" da podršku izabranicima Dragana Stojkovića Piksija. Međutim, ako neko od 10.000 njih, koliko ih je apliciralo za karte, na utakmice protiv Engleske, Slovenije i Danske dođe u dresu Srbije koji nije original, suočiće se sa drakonskom kaznom.

Republika

Foto: twitter.com/FSSrbije

Kapiten Tadić i Selektor Stojković

Naime, vlasti Nemačke sprovode stroge mere kako bi održale red i bezbednost tokom  EVRO 2024, a deo toga će biti i sprovođene nasumične provere autentičnosti dresova koje nose navijači. Oni koji budu uhvaćeni sa falsifikovanim, odnosno neoriginalnim dresovima, kakvi se kod nas pre svega mogu kupiti na buvljim pijacama, mogu se suočiti sa kaznama do 5.000 evra, prema zakonu o zaštiti robne marke. Taj potez ima za cilj da se suprodstavi široko rasprostranjenom problemu krivotvorenih fudbalskih dresova, koji često premašuju cenu od 100 evra za autentičan komad.

Na ovo je upozorio sportski analitičar Aleks Heming, koji je istakao specifične nemačke zakone dizajnirane da suzbiju širenje krivotvorenih proizvoda. Upozorio je da se nemački Zakon o “trejdmarku” rigorozno primenjuje u Nemačkoj, a koji zabranjuje distribuciju, prodaju i posedovanje lažne dizajnerske robe. Kazne za posedovanje krivotvorenih predmeta mogu dostići i do 5.000 evra. Takođe je napomenuo da nemačke vlasti često vrše nasumične provere, posebno na glavnim transportnim čvorovima, uz upozorenje o nošenju krivotvorenih predmeta poput torbi.

 

 

- Nošenje lažnih dizajnerskih predmeta u Evropi može dovesti do značajnih kazni, pri čemu Italija izriče kazne do 12.000 evra. Da biste izbegli ove kazne, važno je razumeti i poštovati zakone svake zemlje koju posetite. Uvek kupujte autentičnu robu, čuvajte račune i budite upoznati sa propisima - rekao je Heming.

Osim toga, nemački strogi propisi o buci u stambenim područjima biće sprovedeni tokom turnira, sa tišinom u periodu od 22 sata do 6 sati radnim danima. Takođe, konzumacija alkoholnih pića van označenih zona za navijače je zabranjena i može rezultirati kaznom od 50 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading