VELIKE PROMENE PRED POČETAK EVROPSKOG PRVENSTVA: Revolucija u korišćenju VAR tehnologije!

Autor:

Sport

13.06.2024

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto potpuno drugačije.

VELIKE PROMENE PRED POČETAK EVROPSKOG PRVENSTVA: Revolucija u korišćenju VAR tehnologije!

Foto: Twiiter.com/Euro 2024

Šef sudijske komisije pri UEFA, Roberto Roseti, najavio je revolucionarne promene u suđenju na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Sve odluke donete uz pomoć video asistencije (VAR) biće objašnjene u realnom vremenu na stadionu i gledaocima, čime se otvara potpuno novi nivo transparentnosti i razumevanja suđenja.

 - Nakon video pomoći, tehničko objašnjenje odluke biće emitovano na ogromnim ekranima na stadion - naveo je Roseti.

Ovo je značajna promena koja će omogućiti publici da direktno prati proces odlučivanja sudija i razume razloge iza svake odluke. Tehnička objašnjenja poput "Kazna, igranje rukom. Igrač broj devet iz Nemačke je dodirnuo loptu levom rukom koja je bila u neprirodnom položaju iznad ramena" biće emitovana na ogromnim ekranima na stadionu, pružajući gledaocima jasne informacije o svakoj kontroverznoj situaciji.

Pored toga, Roseti je najavio i nova pravila komunikacije na terenu. Samo kapiteni ekipa će imati dozvolu da razgovaraju sa sudijom, dok će razgovor bilo kog drugog igrača biti sankcionisan žutim kartonom. Ova mera ima za cilj da unapredi disciplinu na terenu i ojača autoritet sudija, čime se teži stvaranju pozitivnog imidža fudbala za buduće generacije.

 - Radimo to zbog budućih generacija. Ne radimo to zbog sudija, već zbog fudbala i imidža igre, za mlade igrače i mlade sudije - istakao je Robero Roseti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading