TUGA U REGIONU! Preminuo član legendarnog trija BMV!

Autor:

Sport

18.06.2024

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavio je neizbrisiv trag u Veležu iz Mostara.

TUGA U REGIONU! Preminuo član legendarnog trija BMV!

Foto: Starsport

Fudbalski region je u žalosti zbog gubitka velike legende - Franje Vladića, proslavljenog prvotimca Veleža i reprezentativca Jugoslavije, koji je preminuo u 74. godini života.

Vladić je bio nezamenjiv deo čuvenog mostarskog BMV-a, zajedno sa Dušanom Bajevićem i Enverom Marićem, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji fudbala.

Franjo Vladić je svoje prve fudbalske korake napravio u Veležu, gde je brzo stekao reputaciju talentovanog igrača. Njegova veština, inteligencija na terenu, kao i majstorstvo u dugim pasovima i driblinzima, obeležili su njegovu karijeru.

 

 

Pored Veleža, Vladić je nosio dres i grčkog AEK iz Atine, da bi se kasnije vratio u klub u kojem je započeo svoju veliku karijeru. Legendarni fudbaler je odigrao preko 700 utakmica i postigao čak 300 golova, ostavljajući neizbrisiv pečat u istoriji kluba.

Franjo Vladić je takođe ostavio trag i u dresu reprezentacije Jugoslavije, gde je debitovao 1972. godine protiv Engleske, postigavši gol u tom istorijskom susretu. Sa 24 nastupa za A reprezentaciju i tri postignuta gola, Vladić je bio važan deo nacionalnog tima.

Vreme i mesto sahrane Franje Vladića će biti naknadno objavljeni, a fudbalski svet će zauvek pamtiti ovu legendu po njenom izuzetnom doprinosu fudbalu, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou.

Franjo Vladić će ostati upamćen kao nezamenjiva figura mostarskog fudbala i jedan od najboljih fudbalera svog vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading