DA NIJE BILO NJEGA NE BISMO SE TOLIKO RADOVALI FUDBALU: Preminuo Gerhard Ajner, idejni tvoran najznačajnijeg klupskog takmičenja

Autor:

Sport

21.06.2024

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mečevi na EVRO počinjaće minutom ćutanja.

DA NIJE BILO NJEGA NE BISMO SE TOLIKO RADOVALI FUDBALU: Preminuo Gerhard Ajner, idejni tvoran najznačajnijeg klupskog takmičenja

Foto: Ilustracija

Jedan od najvažnijih ljudi UEFA Gerhard Ajner preminuo je u 80. godini. Njegovo ime možda ne znači običnom navijaču, ali ako se zna da je 34 godine radio u Evropskoj kući fudbala onda je sigurno ostavio veliki trag u fudbalu. Tačnije, ostavio ga je jer je Ajner idejni tvorac današnje Lige šampiona.

On je prvo je radio sa tadašnjih predsednik Lenartom Johansonom, dok je ova organizacija implementirala dosta novina u njegovom prvom mandatu kao četvrtog generalnog sekretara od 1988. do 1999. godine, pa potom i kao izvršnog direktora od 1999. do 2003. godine. Upravo u njegovom prvom mandatu se prešlo iz formata Kupa evropskih šampiona u Ligu šampiona, a pomogao je i razvitku UEFA takmičenja reprezentacija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Fudbal je izgubio jednog od svojih zaista velikih lidera. Gerhard je bio važan u stvaranju Lige šampiona, igrao je ključnu ulogu u pretvaranju UEFA u moderno upravno telo evropskog fudbala koje je danas. Bio je čovek od integriteta koji je uvek zagovarao istinkse vrednosti igre. Nedostajaće nam - istakao je Aleksander Čeferin, predsednik UEFA.

Ajneru u čast, mečevi na Evropskom prvenstvu počinjaće minutom ćutanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading