GODINE SU PROŠLE, ALI BES NE JENJAVA: Dan kada smo brutalno pokradeni od strane nemačkog sudije! Provokacije i Feliks Brih koštale Srbiju boljeg plasmana!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.06.2024

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dogodilo se na današnji dan...

GODINE SU PROŠLE, ALI BES NE JENJAVA: Dan kada smo brutalno pokradeni od strane nemačkog sudije! Provokacije i Feliks Brih koštale Srbiju boljeg plasmana!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je poraz od selekcije Švajcarske rezultatom 2:1, u meču koji je odigran 22. juna 2018. godine u okviru drugog kola grupe E koji je odigran na Svetskom prvenstvu koji je održan u Rusiji.

Nakon pobede nad Kostarikom, ovo je bio ključni susret koji je trebalo da odluči o plasmanu u narednu fazu takmičenja. Naši fudbaleri su krenuli ofanzivno, a već u 5. minutu postigli su gol preko Aleksandra Mitrovića, unoseći radost navijačima kako u Kalinjingradu, tako i širom Srbije. Međutim, Švajcarci su uspeli da izjednače rezultat u 52. minutu, nakon čega su usledile kontroverze oko situacije u kojoj su srpski fudbaleri bili oštećeni za jedanaesterac.

Nakon izjednačujućeg gola, dvojica igrača švajcarske reprezentacije, Šaćiri i Džaka, izazvali su kontroverze i negodovanje srpskih fudbalera i navijača, pokazujući simbol "velike Albanije" prilikom proslave gola. Situacija je dodatno uzburkala raspravu oko propuštenog jedanaesterca za Srbiju, kada su Fabijan Šer i Štefan Lihštajner oborili Mitrovića u kaznenom prostoru, a nemački arbitar Feliks Brih odlučio da ne dosudi penal, ignorisavši pritom i savete iz VAR sobe.

Foto: Starsport

Imali su šta jedan drugom da kažu - Šaćiri i Mitrović

 

Finiš meča protekao je u atacima rivala, uz nekoliko opasnih šansi za obe ekipe. Naši fudbaleri odolevali su sve do 90. minuta, kada je Šaćiri postigao drugi gol za Švajcarsku i doneo im pobedu.

Naša reprezentacija je na ovom meču nastupila u sledećem sastavu: Stojković, Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov, Matić, Milivojević, Tadić, Milinković-Savić, Kostić i Mitrović, dok je na klupi sedeo selektor Mladen Krstajić.

Bi oje ovo susret koji i danas, šest godina kasnije izaziva velike kontorverze i kojeg se navijači u Srbiji nerado sećaju, ne samo zbog poraza, već i odluka nemačkog "delioca pravde" Feliksa Brihta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading