NIKAKO DA SE SMIRI: Francuski reprezentativac pokrenuo tužbu protiv bivšeg kluba - Mbape traži milionski iznos

Autor:

Sport

22.06.2024

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lojalnost mora da se plati.

NIKAKO DA SE SMIRI: Francuski reprezentativac pokrenuo tužbu protiv bivšeg kluba - Mbape traži milionski iznos

Foto: www.profimedia.rs

Kilijan Mbape i Pari Sen Žermen nastavljaju rat, iako je jedan od najboljih fudbalera sveta nedavno postao član Reala iz Madrida.

Kako prenosi Lekip, Mbape je podneo sudsku tužbu protiv svog nekadašnjeg kluba i traži da mu se isplati čak 100 miliona evra, koje je navodno zaradio kroz bonus za lojalnost.

Prema ugovoru potpisanom pre dve godine, klub je garantovao Mbapeu 60 miliona evra za svaku sezonu završenu u dresu šampiona Francuske.

Međutim, PSŽ je smatrao da ne treba da isplaćuju ništa za lojalnost, jer je Kilijan odlaskom iz kluba pokazao da nije lojalan. Mediji su čak govorili da je Mbape oprostio novac, ali od toga izgleda nema ništa.

Kilijan Sanmi Mbape Loten francuski je fudbaler koji trenutno nastupa za Real Madrid i reprezentaciju Francuske na poziciji napadača.

Mbape je fudbalom počeo da se bavi 2004. godine, u Bondiju, gdje je trener bio njegov otac Vilfred. Prešao je u akademiju Klerefonten, gdje je pružao dobre partije i zainteresovao brojne francuske klubove, kao i Real Madrid i Valensiju, koji su pokušali da ga dovedu. Sa 11 godina otišao je na probu u Čelsi, u omladinski tim i odigrao je utakmicu protiv Čarltona. Ipak odlučio se za prelazak u Monako 2013, gde je bio do 2015. godine, kada je prešao u prvi tim i počeo profesionalnu karijeru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading