NEMAČKA ZAVIJENA U CRNO! Preminula legenda usred Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

23.06.2024

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavio je neizbrisiv trag u tamošnjem fudbalu.

NEMAČKA ZAVIJENA U CRNO! Preminula legenda usred Evropskog prvenstva!

Foto: shutterstock

Fudbalski svet je u toku Evropskog prvenstva koje se igra u Nemačkoj zatekla vest o smrti legendarne ličnosti Bundeslige, Bernda Šmita, u 81. godini. Šmit je bio nekadašnji fudbaler Verdera iz Bremena, ali je takođe ostavio traga i u klubovima poput Alsfelda, Hesena, Delmenhorsta i Drentvedea.

Tokom sedmogodišnjeg boravka u Verderu, Bernd Šmit je pokazao izuzetnu posvećenost i veštinu na terenu. Iako je nastupao na poziciji levog beka, uspeo je da postigne 11 golova i zabeleži četiri asistencije u Bundesligi, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji nemačkog fudbala.

Ukupno, Šmit je za Verder odigrao 188 utakmica u svim takmičenjima, postigao 18 golova i upisao četiri asistencije. Godine 1968, Šmit je bio ključni igrač u borbi za šampionsku titulu, gde je Verder sa 44 boda zauzeo drugo mesto, iza tada fantastičnog Nirnberga.


Njegova smrt je izazvala duboku tugu među ljubiteljima fudbala širom sveta, a njegovo nasleđe će ostati večno upamćeno. Mnogi se sećaju njegovih izvanrednih nastupa na terenu, kao i doprinosa koje je dao klubovima za koje je igrao.

Bernd Šmit je bio više od običnog fudbalera - bio je ikona, uzor mlađim generacijama i inspiracija mnogima. Njegov doprinos nemačkom fudbalu je nemerljiv, a njegova ličnost će ostati urezana u sećanjima svih koji su imali priliku da ga gledaju u akciji.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading