JEDAN GOL U GRUPI JE SVE ODLUČIO! NISMO BILI VREĆA ZA UDARANJE NA PRVENSTVU! SELEKTOR PIKSI POSLE ISPADANJA: Razočarenje, ali bravo za momke

Autor:

Sport

25.06.2024

23:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" završili takmičenje.

JEDAN GOL U GRUPI JE SVE ODLUČIO! NISMO BILI VREĆA ZA UDARANJE NA PRVENSTVU! SELEKTOR PIKSI POSLE ISPADANJA: Razočarenje, ali bravo za momke

Foto: Starsport

Fudbalska selekcija Srbije nije uspela da savlada Dansku na Alijanc areni u Minhenu (0:0), pa su izabranici Dragana Stojkovića Piksija završili učešće već u grupnoj fazi takmičenja na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Remi Engleske i Slovenije (0:0) označio je oproštaj "orlova" sa kontinentalnog Šampionata, posle samo tri odigrana meča i jednog postignutog gola.

Nije bio zadovoljan selektor Stojković konačnim epilogom u Minhenu, iako je pre meča najavljivao uspeh svojih pulena.

Malo su osećanja pomešana. Žao mi je što nismo napravili taj jedan mali korak dalje. Sa druge strane sam ponosan na momke, nema šanse da sakrivamo glavu u pesak. Istrčali smo kilometre i dali sve od sebe. Izuzetno teška utakmica večeras 50-50. Danci su bili u maloj prednosti jer su bili svesni da ih nerešen rezuiltat vodi dalje. Učinili smo sve da ostavimo dobar utisak, niko nas nije pobedio sa 5-0 i nismo se obrukali. Odigrali smo prvu utakmicu protiv Engleza baš dobro i zaslužili više od poraza. Kasnije su utakmice bile baš, baš teške... Kao ova večeras koja je bila baš takmičarska, igralo se na gol. znao sam da neće biti šansi i da se traži ta jedna možda polušansa ili šansa da smestimo loptu u gol. Ali, nije došla i to je to. Glava gore, momci zaslužuju sve pohvale za trčanje. U ovih mesec dana smo dosta radili na tome da popravimo defanzivni blok i mislim da je to izgledalo odlično na ovom turniru - počeo je Piksi za RTS i nastavio:

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Selektor Srbije

- Rezultatski je sigurno razočaranje, ali nije kraj niti smak sveta. Mislim da smo pokazali dobro lice i da se nismo obrukali, to svi mogu da potvrde... Ovo je veliki uspeh za srpski fudbal da smo uopšte došli ovde na EP posle toliko godina. To niko ne sme da zaboravi, momci su pružili sve što su mogli, hteli, želeli... Jeste razočarenje zbog rezultatskog neuspeha, ali sigurno da nije uopšte tako da ništa nije bilo dobro.

Poređenje u odnosu na Katar?


- Ovde je daleko bolja situacija bila po zdravstvenom pitanju igrača. Svesni smo činjenica da igramo jedan turnir gde moramo da osvežimo ekipu sa par igrača. Ne može se . To su te neke normalne stvari u fudbalu, na kraju krajeva svi igrači su došli ovde da igraju, niko nije imao zagarantovano mesto. Pokazali smo da smo tim, karakter, zajedno, rezultat dođe ili ne dođe. Danska i Slovenija idu dalje bez pobede, čak i Englezi imaju samo 2-1 gol razliku, grupa je bila baš ujednačena, jedan gol je sve odlučio...

Šta bi promenio sad da može?

- To je za analizu. Igrači su za pohvalu - bez ijednog incidenta i ružne reči i tako treba jedan tim da se ponaša. U interesu svih nas je da se zadrži pozitivna atmosfera i treba da analiziramo šta je moglo da bude bolje - rekao je Piksi i osvrnuo se na podršku u Nemačkoj:

- Fantazija, navijači koji su došli, pre EVRO su govorili bez podrške. Ljudi u Srbiji vole fudbal, vole svoje igrače, ovih 35.000 kojih je bilo, žao mi je zbog rezultata, ali videti takvu grešku, bilo je impresivno i čini vas ponosnim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading