ZAŠTO ĆUTITE?! MNOGO SMO ULOŽILI! Vučić kritikovao Piksija, fudbalere i rukometaše! Packe i za VEČITE!

Autor:

Sport

26.06.2024

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef države o fudbalskim aktuelnostima i pomoći za srpski sport poslednjih godina.

ZAŠTO ĆUTITE?! MNOGO SMO ULOŽILI! Vučić kritikovao Piksija, fudbalere i rukometaše! Packe i za VEČITE!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i većina fudbalskih navijača u zemlji, nije zadovoljan rezultatima nacionalnog tima i ranom eliminacijom sa Evropskom prvenstvu u finalu.

"Orlovi" su takmičenje u Grupi C završili na poslednjem mestu sa dva osvojena boda, bez pobede, što je po mnogima debakl, jer su konkurenciji favorita Engleske, odnosno Slovenije i Danske, jedini okončali svoje putešestvije. 

Republika

Foto: Starsport

 

 

Podsetimo, kako je Republika već pisala, opšti zaključak je da bi selektor Stojković, koji je u više navrata na kritike navijača odgovorio "ne igram ja", trebalo da preuzme odgovornost. da stane ispred kolektiva koji je formirao i preuzme odgovornost. Pa i ostavku da podnese ako bi to bilo za dobrobit srpskog fudbala.

Republika

Foto: Starsport

 

 

- Nisam rekao ništa oko selektora niti bilo koga drugog, sem da očekujem velike promene u fudbalu, sveukupne, kao i rukometu. Zato što mi ulažemo mnogo novca, kao što ću reći, očekivao sam bolji rezultat u Evroligi od oba naša košarkaška kluba, imajući u vidu nivo investicija Srbije. To je sve što imam da kažem, moj posao je da brinem o tome, zan novac koji smo uložili, da vidimo da li je novac vraćen. Zato smo ćutali posle Katara, pa smo ćutali, okej, izgubili smo, izvući ćemo pouke za sledeći put - rekao je Vučić, koji se potom osvrnuo ka Mundijal u Kataru:

- Jedva prođemo kvalifikacije, damo koliko golova u poslednjim minutima u najlakšoj grupi, pa odemo opet u jednu od najlakše grupe, pa ne možemo da pobedimo one koji su dva ili tri puta jeftinije od nas. Čekajte, imamo dublji problem imamo, sad ćemo to da rešavamo, da li će biti sutra ili prekosutra, nećemo vrele glave rešavamo, nećemo emocije, hoću da sagledamo sve, nemamo previše stručnjaka, osim što smo svi stručnjaci. Ja ne pričam o tome, ja pričam koliko ulažemo i šta očekujemo, ne znam ko je kako igrao, niti me interesuje, to može da interesuje vas, mog Vukana, ja vidim rezultat za Srbiju.

Predsednik Vučić potom je govorio o ulaganjima.

- Znam koliko smo uložili, da li smo zadovoljno ili ne, idemo da menjamo. Probali smo u rukometu sa Đeronom, doveli smo iz Vojvodine, pa ćemo videti, promenićemo. Slovence smo doveli, opet nema rezultat, opet ćemo analize, pa ćemo menjati, ulagaćemo dok ne postignemo rezultat i ne nađemo rešenje. Da li su rezultati bolji nego ranije, Stojković nas je odveo na EURO i Mundijal, jesmo li mi zadovoljni ili ne? Nismo, uložili smo više od onoga što je isporučeno, videćemo dalje, da ne pričam o nekim drugim organizacionim pitanjima - kaže šef države i kaže da nije razgovarao ni sa kim iz FSS:

Republika

Foto: Rukometni savez Srbije

 

 

- Bio sam na sastancima, ne očekujem poziv. Oni čekaju, kako oni kažu, pošto poznaju moj psihološki profil, pustićemo da se Vučić odljuti, pa ćemo onda razgovarati, a oni ne znaju da ono što sam saopštio da su stabilne i temeljne odluke koje nemaju veze sa ličnim odnosom, kako vidim srpski sport, kao šmo uradili multifunkcionalnu dvoranu, kao što radimo mnogo hala, kad ulažemo novac, hoćemo rezultate. Nemojte da smetnete sa uma, da smo mi od Olimpijada u Pekingu i Londonu imali 3 i 4 medalje, imali 8 i 9 u Brazilu i Japanu, sad je cilj 10.

Za kraj, vratio se na ulaganja.

- Moramo da rastemo, ulažemo veliki novac, kao što drugi ulažu i to je to. Mnogo hvala što pratite, to je politika države, tu nema esta za lični odnos, nekog volim, nekog ne. Neko mi se sviđa ili ne. Nema toga, ima rezultat i to je to, imaš rezultat, nemaš rezultat. Neću da diskutujem o tome, da li je adekvatno, mi rezultatom nismo zadovoljni, na stranu što problemima u klubovima gde Zvezda i Partizan ne daju mlade igrače, to je dodatni problem, a da ne pričamo o finansijskom stanju fudbalskih i košarkaških, ali to su problemi države. Niko ulaže, nijedna država ne ulaze u košarkaške i fudbalske kao naša država. To je na žalost ovih manjih, damo stino Vojvodini, Nišu, Kragujevcu, nažalost - zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading