RADE BOGDANOVIĆ "ZAPENIO" U PROGRAMU: Ove koji su tu 20, 30, 40 godina treba skloniti!...

Autor:

Sport

26.06.2024

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Promene su neophodne, smatra Bogdanović.

RADE BOGDANOVIĆ "ZAPENIO" U PROGRAMU: Ove koji su tu 20, 30, 40 godina treba skloniti!...

Foto: printscreen/RTS

Srpski fudbaleri nisu se proslavili na tekućem Evropskom šampionatu koji će se igrati do 14. juna u deset nemačkih gradova. Izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija okončali su takmičenje još u grupnoj fazi sa svega dva osvojena boda, u Grupi C, iz koje su čak tri tima nakon tri odigrane utakmice izborile plasman u eliminacionu fazu. Ispred Srbije su završili Engleska, Slovenija i Danska, a Srbija je sa poslednje dve selekcije igrala nerešesno, dok je na startu izgubila od favorita sa Ostrva.

Naročito je razočaravajuće što su „orlovi“ uspeli da postignu svega jedan gol (najgori rezultatat delimo sa Škotskom), uprkos velikom potencijalu koji imaju u najofanzivnijoj liniji tima – napadu. 

Kao i svake večeri, u studiju RTS-a, pred mečeve Portugala i Gruzije i Češke i Turske u studiju su se našli stručni konsultantni, a među njima je bio i Rade Bogdanović.

Pored brojnih stavova koje je izneo, jedan od njih odnosio se i na na promene, za koje smatra, da su u sprskom fudbalu neophodne. Bogdanović je izneo stav da bi mlađi i talentovani kadrovi trebalo da preuzmu vođenje fudbala u Srbiji.

- Kada je fudbalska Srbija u pitanju, mi smo dobro iskompleksirani. Ja, u životu ne bih davao da sam Fudbalski savez, ili klubovi, pare za ove fudbalere. To nije taj nivo, to se ne plaća. Imamo primer Slovenije, sa malo, napraviš nešto. Malo je stvar organizacije u ovoj zemlji kada je fudbal u pitanju. Jako puno ima talentovanih ljudi, samo ih treba probuditi. Treba ove koji su tu 20, 30 40 godina, iznerviram se čim pomislim na njih, da su celi život tu. Treba ih skloniti. Mladost, na tome počiva naša budućnost - zaključio je Bogdanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading