ZVEZDA SE VISOKO KOTIRA: Evo na kojoj je poziciji u svetu (FOTO)

Autor:

Sport

27.06.2024

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezdin aktivan fudbal sedmi na svetu.

ZVEZDA SE VISOKO KOTIRA: Evo na kojoj je poziciji u svetu (FOTO)

Foto: Starsport

Fudbalski klub Crvena zvezda našao se na sedmoj poziciji kada su u pitanju komonentne koje definišu aktivan fudbal, prema sajtu "Sonofacorner", a na osnovu podataka sa statističke platforme "Wyscout".

Komponentne koje su uzete kao paramter, a koje definišu dobar, odnosno aktivan fudbal su:

1. Visok posed

2. Visok xGD (iskorišćene prilike u odnosu na stvorene)
3. Brzinga tranzicije
4. Visok procenat uspešnih kratkih dodavanja
5. Visok presing na svakom delu terena
Republika

Foto: printscreen

Svetska fudbalska rang lista

 

Zvezda na osnovu tih pet parametara ima indeks 89.65, i nalazi se na sedmoj poziciji. Prvo mesto zauzima Seltik, a među 10 ekipa su još klubovi poput Ferencvaroša i AEK Atine koji su ostali iza nas. Tu je i PSV koji je poziciju ispred, ali i dobro poznat klub za sve zvezdaše - Kolo Kolo, koji zauzima poziciju četiri.

Fudbalski klub Crvena zvezda je srpski fudbalski klub iz Beograda i deo je SD Crvena zvezda. Crvena zvezda je najtrofejniji fudbalski klub u Srbiji osvojivši ukupno 70 titula, uključujući 35 domaća šampionata, 28 nacionalnih kupova, dva nacionalna superkupa, jedan liga kup (kup prvoligaša), dva Mitropa kupa, jedan Kup šampiona i jedan Interkontinentalni kup. Najveći uspeh postignut je 1991. godine kada osvaja Kup evropskih šampiona u Bariju i Interkontinentalni kup u Tokiju iste godine. Bilo je to najveće dostignuće Crvene zvezde i bilo kog srpskog, a tada i jugoslovenskog fudbalskog kluba. Pored tog uspeha u evropskim takmičenjima, izdvaja se i finale Kupa UEFA 1979, gde su poraženi od Borusije iz Menhengladbaha.

Klub ima dugogodišnje rivalstvo sa Partizanom. Od 2011. godine postoji i Ženski fudbalski klub Crvena zvezda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading