PIKSI UCENJIVAO FSS DA POTPIŠE UGOVOR PRED EVRO?! Evo šta je cela istina, da li je selektor insistirao da se zaštiti znajući da će doživeti krah

Autor:

Sport

28.06.2024

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je otkrio odlazeći generalni sekretar Jovan Šurbatović.

PIKSI UCENJIVAO FSS DA POTPIŠE UGOVOR PRED EVRO?! Evo šta je cela istina, da li je selektor insistirao da se zaštiti znajući da će doživeti krah

Foto: Fudbalski savez Srbije

Fudbaleri Srbije doživeli su krah na Evropskom prvenstvu i sada će biti posledica. Generalni sekretar Jovan Šurbatović i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović najavili su ostavke, dok će selektor Dragan Stojković Piksi, hteo ne hteo, otići sa klupe. Međutim, da li je Piksi znao da ga čeka krah, odnosno ispadanje već posle grupne faze posle poraza od Engleske (1:0), remija sa Slovenijom (1:1) i utakmice sa Danskom bez golova (0:0).

Republika

Foto: Starsport

Podbacili: Fudbaleri Srbije

Navodno, pojavila se spekulacija da je Stojković insistirao da potpiše novi ugovor pred Evropsko prvenstvo kako bi ga teže smenili u slučaju neuspeha. Odnosno, da je čak zahtevao "masnu" odštetu u slučaju da dobije otkaz. Tu klauzulu nije dobio u ugovoru, ali ga jeste potpisao pre odlaska u Nemačku. Da li je to bio rezultat ucene kako se ne bi stvarao haos pred EVRO 2024 otkrio je gensek FSS Šurbatović.

- Stojković nije ucenjivao Savez. Sa punim pravom je insistirao da dobije ugovor pre EP. Sa njim su razgovarali predsednik FSS Dragan Džajić i najuže rukovodstvo. Postignut je dogovor. Izvršni odbor je jednoglasno odlučio da bude potpisan i ja sam kao generalni sekretar bio dužan da sprovedem odluke - rekao je Šurbatović.

Podsetimo, Stojković je na klupi "orlova" od marta 2021. godine i Srbiju je odveo na Svetsko prvenstvo u Kataru, pa na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Prethodni ugovor isticao mu je nakon Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a FSS je odlučio da produži saradnju pre početka turnira kako bi mu pružio podršku i verovatno kako bi "skinuo pritisak" sa njega i igrača. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
kapetan Dragan

28.06.2024 11:30

Piksi izjavljuje da je veliki patriota, i da ovo radi iz ljubavi prema domovini. Pa sto je onda za taj patriotizam uzeo sedam miliona evra? I hoce jos jedan i po za otkaz. A kaze da ne zivi od toga. Sta vise reci.

Zox

28.06.2024 19:09

TO JE JEDAN NAJ OBIČNIJI MANIPULANT I BARABA!!!