RUSI STALI NA STRANU SRBIJE I OZBILJNO ZAPRETILI ALBANSKOM PROVOKATORU: Bolje ti je da se ne vraćaš kod nas!

Autor:

Sport

28.06.2024

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Čuli smo da je imao drskost da poziva na ubijanje Srba".

RUSI STALI NA STRANU SRBIJE I OZBILJNO ZAPRETILI ALBANSKOM PROVOKATORU: Bolje ti je da se ne vraćaš kod nas!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaler Mirlind Daku, napadač Albanije, dospeo je u centar zbivanja na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali ne po svojim sportskim umećima, već zbog skandaloznih rasističkih i šovinističkih ispada na račun Srbije i Severne Makedonije.

Nakon utakmice između Albanije i Hrvatske, gde je rezultat bio 2:2, Daku je uzeo megafon i izneo uvrede na račun Srbije i Severne Makedonije, što ga je dovelo do suspenzije i izbacivanja sa prvenstva.

Dobrovoljačka brigada ruske vojske pod imenom "Espanjola", koju čine navijači ruskih klubova, uputila je jasnu poruku albanskom fudbaleru posle nedoličnog ponašanja uz nacrtanu metu na glavi: "U Rusiju ti je bolje da se ne vraćaš".

Republika

Foto: PRINTSKRIN/TELEGRAM

Saopštenje Espanjole

- Kao što znate, rat u Jugoslaviji 1991. počeo je fudbalom. Savremeni rat, koji se vodi na teritoriji bivše Ukrajine u okviru Specijalne vojne operacije, bilo je bez fudbala, sve dok Espanjola nije dovela naš omiljeni sport u Donbas. Sada se sve najzanimljivije utakmice odvijaju u blizini Časovog Jara. Iako ne pratimo ono što se dešava na EVRO 24, neke vesti do nas stižu. Desetine naših starlinkova na liniji fronta rade kako treba. Tako smo bili prilično šokirani kada smo čuli da je igrač kazanskog Rubina albanskog porekla, koji igra u našoj ligi, imao drskost da preko megafona skandira i poziva na ubijanje Srba. On to nešto ima protiv sve naše balkanske braće… Espanjola se obraća Dakuu. Bićemo kratki. U Rusiju ti je bolje da se ne vraćaš! Nikakva izvinjenja ovde više ne pomažu. Prekasno je. Doviđenja! - stoji u saopštenju na njihovom Telegram kanalu.

Interesantno je istaći da je Mirlind Daku prošle sezone delio svlačionicu sa srpskim fudbalerima u klubu Rubin, poput Lazara Ranđelovića, Nikole Čumića, Uroša Drezgića i Bogdana Jočića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading