JOŠ UVEK SE TRESE: Dan kada je naš fudbal mogao da krene nekim drugim, boljim putem! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.06.2024

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje se svi oni koji su imali prilike da prate navedeni šokantni meč, odlično sećaju svakog detalja.

JOŠ UVEK SE TRESE: Dan kada je naš fudbal mogao da krene nekim drugim, boljim putem! (VIDEO)

Foto: youtube.com/ Opsajd

Na današnji dan, 29. juna 1998. godine, fudbalska reprezentacija tadašnje SR Jugoslavije doživela je poraz od Holandije u osmini finala Svetskog prvenstva u Francuskoj.

Naši reprezentativci su grupnu fazu Svetskog prvenstva okončali na drugoj poziciji sa sedam osovjenih bodova iza Nemačke koja je imala identični bodovni skor, ali i bolji gol količnk. "Plavi" su na startu turnira savladali Iran sa 1:0 (Sinića Mihajlović 73. minut), da bi nakon remija sa Nemačkom (2:2 - Predrag Mijtović 13. i Dragan Stojković 52. minut), savladali SAD golom Slobodana Komljenovića u 4. minutu i u prvoj rundi nokaut faze za protivnika su dobili Holanđane.

Slobodan Santrač je odlučio da protiv jake reprezentacije Holandije primeni defanzivniju taktiku sa formacijom 4-4-1-1, ciljajući na zatvaranje prilaza golu i limitiranje prostora za igru holandskim napadačima.

Holandija je od početka utakmice dominirala posedom lopte, dok je Jugoslavija bila fokusirana na defanzivu. U 38. minutu, Denis Bergkamp je postigao gol za Holandiju, dovodeći ih u vođstvo od 1:0. Međutim, Jugoslavija nije odustajala, te je Slobodan Komljenović uspeo da izjednači rezultat na 1:1 golom glavom nakon centaršuta Dragana Stojkovića. Usledio je i penal za Jugoslaviju, ali je Predrag Mijatović, nažalost, pogodio prečku.

 

 

Nakon promašenog penala, Holandija je ponovo preuzela inicijativu, a u 90. minutu Edgar Davids je postigao gol, donoseći Holandiji pobedu od 2:1 i plasman u četvrtfinale. Holandija je na kraju završila četvrta na ovom Mundijalu.

Ostaje žal što naši reprezentativci nisu uspeli da stignu do četvrtfinala u kojem je Holandija eliminisala Argentinu, da bi u polufinalu tek nakon izvođenja jdanaesteraca bila eliminisana od selekcije Brazila.

I dan, danas se postavlja pitanje, dokle bi naša reprezentacija stigla da Mijatović nije pogodio prečku i kakav bi bio dalji istorijat domaćeg reprezentativnog fudbala.

Mnogi ljubitelji fudbala bi rekli da se prečka u Tuluzu i dalje trese...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading