OVO SU TRI RAZLOGA ZAŠTO JE VIDIĆ ODJAVIO SRPSKI FUDBAL: ''To me ja zapanjilo!''

Autor:

Sport

02.07.2024

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni defanzivac rekao zbogom srpskom fudbalu.

OVO SU TRI RAZLOGA ZAŠTO JE VIDIĆ ODJAVIO SRPSKI FUDBAL: ''To me ja zapanjilo!''

Foto: Starsport

Nemanja Vidić

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, Nemanja Vidić, potvrdio je da napušta srpski fudbal i svoju poziciju u Skupštini FSS. U intervjuu za "Sport Klub", Vidić je otkrio tri ključna razloga zbog kojih donosi ovu odluku.

- Odluku o ostavci na članstvo u Skupštini Fudbalskog saveza Srbije nisam doneo tokom Prvenstva Evrope u Nemačkoj, niti ima bilo kakve veze sa reprezentacijom. Definisao sam je znatno ranije, posle majskog zasedanja u Staroj Pazovi. Razočaravajućeg i poražavajućeg za mene iz tri razloga - rekao je Vidić i dodao:

- Zapanjilo me odbijanje delegata da diskutujemo o problemima nameštanja utakmica u Srbiji. I to u mesecu kad je UEFA dojavila čak pet utakmica po sumnjom, verovatno i više od toga, čak 97 odsto delegata smatralo je da nema razloga za razgovore, niti diskusiju, o tome. Samo da pričamo, priznamo i otvorimo problem, ništa više! Ostali su nemi, kao da se nameštene utakmice ne tiču nikoga od nas… Kao da nije u pitanju naša zemlja, Srbija, domaći fudbal - naveo je legendarni defanzivac.

Foto: Tanjug/AP

Nemanja Vidić

Na Vidića su uticala još dva bitna razloga da ode i srpskog fudbala.

- Veće za rešavanje sporova FSS mesecima se nalazi u konstantnoj blokadi, poslednjih osam nema ni osnovni sastav, sudije! Ozbiljan problem udara direktno u prava fudbalera, istovremeno pogađa i klubove, sportske radnike, svakog u sistemu domaćeg fudbala. Kome je to u interesu, zašto su delegati odbili da pričamo o tome, zar nije logično da se nađe rešenje u konačnoj formi? Sličan primer nezamisliv je u Evropi. Nisam razumeo poruku 97 odsto delegata da je i to tema za ćutanje i izbegavanje - istiće Vidić i nastavlja:

- Strateški program o razvoju fudbala obuhvatio je period od samo četiri godine, smatram da je osam minimum. Država, na primer, ulaže novac u razvoj infrastrukture, FSS je isti projekat pripisao sebi. Rešenje problema struke, klubova, loših rezultata mlađih selekcija, suđenja nedostatak fudbalera – o svemu Skupština FSS treba da priča. Ko danas finasira klubove, gde su sponzori i zašto je sve spalo na obične entuzijaste? Hteo sam, ni te teme nisu dospele na dnevni red! - govorio je nekadašnji kapiten Mančester junajteda.

Shvatio je Vidić poruku većine.

- Shvatio sam poruku većine. Ako sam dva, tri delegata, smatraju da teme o kojima sam pričao imaju težinu, nikakav problem. Meni, ipak, tu nije mesto – prihvatam stav većine i valjda je logično da se povučem. Ne, ne ocenjujem, nikako! Možda je greška u meni, možda nisam dobro postavio polazne teze, možda nema ni potrebe da se priča, diskutuje, pokreću šire teme o onome što nas, evidentno, muči - jasan je Vidić.

Poručio je da ovo nema nikakve veze sa naciobalnim timom i da reprezentacija uvek ima njegovu podršku.

- Nijednom rečju nisam hteo da utičem na ambijent u reprezentaciji. Znam koliko je teško, pružam podršku fudbalerima, ekipi, svestan delikatnosti trenutka. Uvek sam bio faktor pomirenja, jedinstva, čovek spreman da rešava probleme. Ne da ih stvaram, niti učestvujem u njima! Naprotiv! Ponudio sam se pre godinu i po da pomognem, ponosan na tim saradnika, ljudi od ugleda i integriteta. Za srpski fudbal, nikad protiv! Reprezentacija ima podršku Nemanje Vidića u maksimalnom kapacitetu. Opet se vraćam na neophodnost ozbiljne diskusije i rasprave. Pitam – zar je toliko teško otvoreno razgovarati? - zaključio je Nemanja Vidić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading