PROŠLO JE ODAVNO NJIHOVO VREME: I Mesiju i Ronaldu golmani moraju da spasavaju glavu (VIDEO)

Autor:

Sport

05.07.2024

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovo je zasijao Dibu Martinez

PROŠLO JE ODAVNO NJIHOVO VREME: I Mesiju i Ronaldu golmani moraju da spasavaju glavu (VIDEO)

Foto: Ap photo

Fudbalska reprezentacija Argentine prvi je učesnik polufinala Kopa Amerika, ali je za to morala ozbiljno da se pomuči pošto je posle boljeg izvođenja penala slavila nad Ekvadorom - 1:1 (4:2).

Iako su vodili sve do samog kraja meča, "gaučosi" su primili gol u nadoknadi vremena, pa je meč otišao u dodatnih 30 minuta. Kako to obično biva, produžeci su prošli bez mnogo uzbuđenja, a u penalima se istakao ko drugi nego - Dibu Martinez.

Posle prošlog Kopa Amerika i Svetskog prvenstva, još jednom je morao da spasava svoje saigrače u penal seriji i to onog najiskusnijeg - Lea Mesija.

Po mnogima najbolji fudbaler ikada pokušao je da ponizi protivničkog golmana Domingeza, ali se nije proslavio, pošto mu je popularna "panenka" ostala na prečki. Tako su Argentinci loše otvorili seriju, ali da se ubrzo promeni raspoloženje pobrinuo se Emilijano Martinez koji je odbranio prvi šut Ekvadorcu Meni, a da stvar bude još bolja po "gaučose", golman Aston vile je samo nekoliko trenutaka kasnije zaustavio i udarac Minde. Do kraja serije svi su pogađali, ali je bilo jasno ko je heroj, ponovo.

Sva ova dešavanja od noćas podsetila su odmah na događaje na kontinentalnoj smotri u Evropi i drugog najvećeg fudbalera ovog doba Kristijana Ronalda.

Pre nekoliko dana se Portugalac sa svojim nacionalnim timom plasirao u četvrtfinale EVRO, ali se nije baš proslavio, pošto mu je u produžecima jedanaesterac odbranio Jan Oblak, da bi kasnije meč otišao u penal seriju. I njemu je glavu morao da spasava golman reprezentacije Diogo Kosta koji je odbranio tri udarca...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading