NEVIĐENI NEREDI U BERLINU! Žestok UVOD u duel Holandije i Turske! Sivi vukovi IZAZVALI HAOS!

Autor:

Sport

06.07.2024

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemile scene na ulicama nemačke prestonice.

NEVIĐENI NEREDI U BERLINU! Žestok UVOD u duel Holandije i Turske! Sivi vukovi IZAZVALI HAOS!

Foto: www.profimedia.rs

Berlinska policija saopštila je danas da je zaustavila marš turskih navijača pre četvrtfinalne utakmice Holandija - Turska na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, zbog masovnog pravljenja gesta rukom turske ekstremno desničarske grupe "Sivi vukovi".

- Tokom marša turskih navijača masovno se izvodio pozdrav Sivih vukova. Policija je zbog toga zaustavila marš i pozvala navijače da prestanu da prave taj znak - napisala je berlinska policija na društvenim mrežama i dodala da šetnja navijača "nije mesto za političke poruke".

Utakmica Holandija - Turska, kojoj treba da prisustvuje predsednik ove evroazijske države Redžep Tajip Erdogan, dolazi u jeku diplomatskog spora između Berlina i Ankare. Gest "sivih vukova" je ove nedelje bio u centru pažnje, nakon što je taj znak napravio turski defanzivac Merih Demiral da proslavi golove koje je postigao u osmofinalnom meču protiv Austrije.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Merih Demiral i Redžep Tajip Erdogan

Ova situacija dovela je do suspendovanja Demirala na dve utakmice, prema odluci Evropske fudbalske unije (UEFA), ali i do diplomatskih tenzija između Turske i Nemačke.

Turska je u sredu pozvala nemačkog ambasadora u Ankari na razgovor u znak protesta zbog izjave nemačke ministarke unutrašnjih poslova Nensi Fezer, koja je gest igrača nazvala "neprihvatljivim".

Nemačka je odgovorila pozivom turskog ambasadora u Berlinu narednog dana. Takav razvoj događaja je doveo do osude "politički motivisanih izjava" od strane turskog ministarstva spoljnih poslova, koje su nazvane "ksenofobičnim reakcijama nemačkih vlasti prema Demiralu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading