KALABA OTVORIO DUŠU! Pavlović o PONUDAMA iz Premijer lige, KOLABIRANJU protiv Slovenije i FIJASKU na EP!

Autor:

Sport

07.07.2024

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Defanzivac "orlova" bio među najzapaženijim pojedincima u našem timu.

KALABA OTVORIO DUŠU! Pavlović o PONUDAMA iz Premijer lige, KOLABIRANJU protiv Slovenije i FIJASKU na EP!

Foto: Tanjug/AP

Srpski reprezentativac Strahinja Pavlović izrazio je svoje razočaranje učešćem "orlova" na tekućem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Iako su izabranici Dragana Stojkovića Piksija završili takmičenje sa samo dva osvojena boda i jednim datim golom, štoper Salcburga napominje da su igrači pružili sve što su mogli, ali da je nedostajalo nešto više kako bi se plasirali u nokaut fazu.

- Naravno da nismo zadovoljni. Mislim da imamo potencijal i da je trebalo da napravimo nešto više, ali u tome nismo uspeli. Sa druge strane, generacije pre nas nisu uspevale ni da se kvalifikuju, tako da ovo nije loše. Ipak, kad sagledam sve, mislim da smo mogli više. Teško je sada pričati, ali ostaje najveći žal što je falio jedan gol. Da smo izgubili sa dva, tri gola razlike svaku utakmicu, rekli bismo - okej, ovo nije za nas. Ali ovako nam je baš žao i nadam se da ćemo to u budućnosti promeniti - rekao je Pavlović za "Informer". 

Foto: Tanjug/AP

 

Defanzivac Srbije ističe da je atmosfera unutar tima bila na visokom nivou, te da nikada nisu imali problema među sobom. Posebno je istakao osećaj igranja pred velikim brojem navijača, priznavši da je to bio prvi put da je video hiljade navijača koji pevaju nacionalnu himnu.

- Uvek je tema atmosfera na velikim takmičenjima. Tvrdim da je bila na visokom nivou, nikad nismo imali problema unutar tima. Osećaj mi je da je svaki igrač dao sve od sebe, samo da pobedimo. Jako je teško odgovoriti na kritike. Imamo kvalitetne igrače i trebalo je da se nađemo u nokaut fazi, ali falilo je nešto i na Mundijalu i sada. Sa druge strane, vezali smo dva velika takmičenja. Imali smo dobre rezultate i u Ligi nacija. Miks osećanja, imali smo i uspeha, ali i neuspha - ocenjuje jedan od najboljih pojedinaca u timu "orlova".

Strahinja priznaje da je bila čast igrati za svoju državu:

- Najlepši osećaj na svetu je predstavljati svoju zemlju, grb, grad, porodicu, reprezentaciju. Kad izađem na teren samo želim da pokažem najbolju verziju sebe. To se verovatno i vidi, sa kolikom željom igram. Neverovatan je osećaj izaći pred toliki broj naših navijača. Uglavnom je "Marakana" bila prazna ili poluprazna. Prvi put sam u Minhenu video lepu sliku, hiljade navijača koji pevaju našu himnu. Prelepo. Međutim, kad utakmica počne, fokus se prebacuje na utakmicu - prisetio se Pavlović.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Fudbaler je posebno istakao radost što mu je porodica bila prisutna na svakoj utakmici, kao i to da je o učešću na Evropskom prvenstvu sanjao još kao dete.

- Kad sam bio klinac maštao sam da igram veliko takmičenje i da se okrenem i vidim porodicu na tribinama. Kad se desio taj trenutak, bio sam jako ponosan, a verujem da su i oni - zaključio je Pavlović.

Mnogi evropski velikani žele komandanta odbrane austrijskog šampiona, pominju se i premijerligaši...

- Trenutno sam na odmoru i nisam doneo nikakvu odluku. Sešću sa agentom i ljudima iz kluba, ali mislim da sam spreman za sledeći korak. Imao sam pre Salcburga dve jako teške godine u Monaku, nisam dobijao dovoljnu minutažu. Ako budem otišao ovog leta, voleo bih da pronađem klub u kojem ću biti srećan - nastavio je Pavlović. 

Trenutak koji je sve zabrinuo desio se po završetku utakmice sa Slovenijom, kada je Strahinja kolabirao. Otkrio je šta se zapravo tada dogodilo:

- Vreme je bilo teško, pogotovo kad se igra na četiri dana. Telo nije imalo vremena da se oporavi u potpunosti. Druga utakmica je bila u nezgodnom terminu. U nekim momentima sam se trošio i više nego što je trebalo i na kraju utakmice mi nije bilo dobro. Srećom, vrlo brzo su me povratili. Sutra dan sam bio na treningu oporavka. To je trenutak, želja za osvojenom loptom i duelom je ogromna, ne obraćaš pažnju ni na šta. Mama se nekad našali i pita je li moralo baš glavom - zaključio je Strahinja Pavlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading