NAJVEĆI TURNIR MLADIH FUDBALERA Srpski arbitar Matić sudio je finale u Portugalu i sve oduševio!

Autor:

Sport

10.07.2024

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovan Jovičić iz Beograda i Stefan Jeremić iz Priboja bili su mu pomoćnici.

NAJVEĆI TURNIR MLADIH FUDBALERA Srpski arbitar Matić sudio  je finale u Portugalu i sve oduševio!

Foto: Privatna arhiva

Fudbalske sudije iz Srbije

Srpska sudijska trojka, koju su činili glavni arbitar Miroslav Matić iz Loznice, s pomoćnicima Jovanom Jovičićem iz Beograda i Stefanom Jeremićem iz Priboja, dobila je veliko priznanje. Njima je povereno da vode finalni meč na jednom od najvećih fudbalskih turnira za mlade na svetu Iberkupu, koji se igrao u portugalskom Estorilu od 2. do 7. jula.

Matić, Jovičić i Jeremić su vodili finalni meč u konkurenciji dečaka do 15 godina u kom su se sastali domaći klub Estoril Praia i akademija fudbala iz Madrida ACR FA. Španci su slavili s 3:2 (1:1), a Matić je u tom duelu dodelio samo jedan žuti karton igraču domaće ekipe. Samo dan ranije srpska sudijska trojka vodila je susret polufinala u konkurenciji do 19 godina, gde se već naziru buduće zvezde svetskog fudbala.

Republika

Foto: Privatna arhiva

UEFA POSMATRAČI ODUŠEVLJENI Matić s pomoćnicima 


Inače, na Iberkupu u Estorilu preko asocijacije Referee Abroad na turniru su delile pravdu 93 sudije iz velikog broja država, među kojima su i Portugal, Engleska, Irska, Škotska, Italija, Španija, SAD, Australija, Rumunija... Naša trojka bila je jedina iz Srbije.
Posmatrači utakmica iz UEFA uglavnom su bili Italijani i Englezi, a tu je bilo i jedno od najzvučnijih imena Šveđanin Peter Frojdfeldt, UEFA posmatrač koji je u karijeri zabeležio i suđenje finala Lige Evrope.

Baš na njegovu preporuku, Matiću, Jovičiću i Jeremiću je, posle sjajnog suđenja u uvodnim mečevima, ukazana čast da dele pravdu u polufinalu do 19 godina i finalnom meču za dečake rođene do 2009. Po završetku Iberkupa, srpska sudijska trojka dobila je specijalnu pozivnicu od direktora turnira Alfonsa Visenta Morala iz Španije da budu gosti na sudijskom seminaru u Salamanki.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Detalj sa turnira

Miroslav Matić, inače, perspektivni je sudija Prve lige Srbije, koji započinje četvrtu godinu na tom rangu takmičenja. S obzirom na to kako se pokazao na međunarodnoj sceni, iako nije sudija najvišeg ranga kod nas, treba očekivati da će dobiti šansu (kad je već nije dobio do sada) da pokaže šta zna i u Superligi Srbije. A. A.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading