NIKO NIKAD KAO MESI: Argentinac je najtrofejniji fudbaler u istoriji, evo koliko pehara je osvojio

Autor:

Sport

15.07.2024

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Titula na Kopa Amerika samo je jedan u nizu uspeha sjajnog napadača.

NIKO NIKAD KAO MESI: Argentinac je najtrofejniji fudbaler u istoriji, evo koliko pehara je osvojio

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi postao je najtrofejniji igrač u istoriji fudbala posle osvajanja Kopa Amerika. Argentina je u finalu savladala Kolumbiju sa 1:0, a Leo je, uprkos bolnoj povredi i ranom izlasku iz igre na kraju ipak imao razloga za slavlje. Bio je to 16. Kopa Amerika "gaučosima" a drugi za Mesija.

Leu je to bio 45. trofej u prebogatoj karijeri kojim je prestigao dosadašnjeg rekordera Danija Alveša. Maleni dečak iz Rosarija je osvojio sve što je osvojiti mogao. Nekada kritikovan zbog nedostatka međunarodnih uspeha, Mesi je sada osvojio četiri velike titule sa Argentinom za samo tri godine - jedno Svetsko prvenstvo, dve Kopa Amerike i Finalisimu, trofej za koji se bore prvaci Amerike i Evrope, a Italija je pala sa ubedljivih 3:0. Svojoj zemlji Mesi je doneo i U20 titulu prvaka sveta, kao i zlato na Olimpijskim igrama 2008.

 

 

Tokom svoje slavne klupske karijere, Mesi je osvojio deset šampionata La Lige sa Barselonom. Sa Kataloncima je osvojio i četiri Lige šampiona, sedam Kupova kralja, sedam Superlkupova Španije, tri UEFA Superlkupa, kao i tri FIFA Svetska prvenstva za klupove. Sa PSŽ je osvojio dve titule u Francuskoj i jedan Trofej šampiona, dok je sa Interom iz Majamija osvoio Kiga kup u SAD.

Pojedinačno, ima rekordnih osam Zlatnih lopti i šest evropskih Zlatnih kopački. Tu su i dve FIFA Zlatne lopte, FIFA Srebrna kopačka, kao i brojni drugi trofeji koje su ddeljivali FIFA i ostale organizacije u čijim je takmičenjima učestvovao. Sve u svemu, Mesi je postigao neverovatnih 838 golova i 374 asistencije na 1.068 utakmica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading