PARTIZAN SLAVIO KAO GOST U HUMSKOJ: Saldanja doneo crno-belima pobedu nad Kruševljanima u sudijskoj nadokandi!

Autor:

Sport

19.07.2024

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kruševljani ipak poklekli.

PARTIZAN SLAVIO KAO GOST U HUMSKOJ: Saldanja doneo crno-belima pobedu nad Kruševljanima u sudijskoj nadokandi!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana pobedili su Napredak iz Kruševca rezultatom 1:0 u okviru prvog kola Superlige Srbije od 21.00 čas na stadionu u Humskoj. Jedini strelac na meču bio je Mateus Saldanja u 93. minutu.

Partizan je od samog početka utakmice bio agresivan, ali su i Kruševljani dobro parirali crno-belima. Veliko uzbuđenje smo videli već u četvrtom minutu kada je tim iz Humske bio najbliži do vođstva, Goh je proigrao Šćekića u kaznenom prostoru, ali je napadač crno-belih pogodio prečku. Kruševljani nakon dva minuta uzvratili na drugoj strani, nakon centaršuta Bubanj je šutriao glavom, ali pravo u Jovanovića. Potom je u narednom minutu Kalulu imao šansu, ali je šutirao pravo u Savića. U 12. minutu je Naprdak imao šansu preko Toševskog glavom, ali bez većih uzbuđenja.

Nakon furioznog početka, opao je tempo utakmice. Oba tima igrala su veoma oprezno i nisu rizikovala. Nova šansu smo videli tek u 40. minutu kada je Goh proigrao Šćekića, ali je ponovo bio neprecizan. 

Drugi deo je počeo isto kao i prvi. Međutim, Napredak je bio bolji protivnik i mogli su do vođstva. Toševski je u 51. minutu proigrao Bastajića na levom boku, a on se izborio za udarac, mirisalo je na gol, ali Jovanović imao odličnu intervenciju. Ponovo su Kruševljani pretili. Karaklajić je pustio pas ka Bastajiću koji je šutirao iz prve, ali je lopta otišla pored gola.

Nakon toga imao je Partizan šansu iz slobodnog udarca preko Antića, ali je njegov udarac završio preko gola. Ponovo je usledila ista slika kao i prvog poluvremena. Opao je tempo igre, nije bilo preterano atraktivnog fudbala. Napredak je ostao sa igračem manje u 67. minutu kada je Toševski neoprezno startovao nad Đurđevićem. 

Nakon crvenog kartona, Partizan je vršio pritisak nad golom Napretka i to se isplatilo pošto je Mateus Saldnja u 93. minutu postiga pogodak i doneo tri boda crno-belima.

 

 

 

NAPREDAK - PARTIZAN 0:1

'93. Mateus Saldnja

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

96. minut - KRAJ UTAKMICE

93. minut - GOOOL! Saldanja probija bunker Kruševljana!

92. minut - Kakva prilika za Partizan, Saldanja je sve uradio, ubacio loptu pred gol Savića, ali nije bilo nikoga da samo postavi nogu i sprovede loptu u mrežu.

85. minut - Prilika za Zahida, Nikolić mu je odložio loptu, a ovaj šutirao preko gola!

75. minut - Prvi korner za Partizan u 75. minutu meča, ali opet bez ikakve opasnosti po gol Savića!

67. minut - Oštar start Toševskog nad mladim Đurđevićem i direktan crveni karton! Neoprezan je bio, srećom ga nije povredio!

59. minut - Šutirao je Antić slobodan udarac, međutim, njegov šut je otišao preko gola.

57. minut - Ponovo su Kruševljani pretili. Karaklajić je pustio pas ka Bastajiću koji je šutirao iz prve, ali je lopta otišla pored gola.

51. minut - Fenomenalna prilika za Napredak. Toševski je proigrao Bastajića na levom boku, a on se izborio za udarac, mirisalo je na gol, ali Jovanović imao odličnu intervenciju.

Prvo poluvreme:

45+2. minut - KRAJ PRVOG DELA!

40. minut - Imao je solidnu šansu Partizan. Saldanja je probio po desnoj strani i u kaznenom prostoru pronašao Šćekića koji nije dobro zahvatio loptu, pa je Savić uhvatio loptu bez većih poteškoća.

34. minut - Još jedan prilika za mladog Trifunovića, ali je šutirao pravo u golmana Savića!

31. minut - Pauza za osveženje, pakleno je u Beogradu, iako se meč igra u večernjem terminu.

29. mintu . Nova prilika za ''čarapane''. Nakon kornera lopta je došla do Bukure koji je šutirao glavom. ali je Jovanović zaustavio udarac bez problema.

25. minut - Znatno mirniji meč nego što je to bilo u prvih 10 minuta. Igra se na polovini terena, bez ozbiljnijih šansi.

12. minut - Preti i Napredak, Toševski je pokušao glavom, ali nije bio precizan.

10. minut - Nastavlja se pritisak Partizana, još jednom je šutirao Kalulu, ali je izblokiran. Crno-beli deluju sveže, a igra izgleda tečno. Nedostaje samo pogodak.

6. minut - Još jedna dobra prilika za Partizan, Kalulu je pokušao, ali brani Savić!

6. minut - Kruševljani su uzvratili na drugoj strani, nakon centaršuta Bubanj je šutriao glavom, ali prvo u Jovanovića.

4. minut - Opasnost ispred gola Napretka. Goh je uposlio Šćekića koji je šutirao, ali je pogodio prečku.

Najvatreniji navijači crno-belih su se pojavili na južnoj tribini prvi put posle 27. maja 2023. godine kada je Partizan u okviru poslesnjeg kola plej-ofa sezone 2022/23. dočekao Voždovac.

SASTAVI:

NAPREDAK: 4-2-3-1 Savić - Bukorac, Marinković, Bubanj, Vukajlović - Krstić, Čubra - Bastajić, Tošeski, Stojiljković - Karaklajić. 

PARTIZAN: 4-2-3-1 Jovanović - Antić, Mujakić, Marković, Đorđević - Arijaga, Šćekić - Kalilu, Goh, Trifunović - Saldanja.

Do sada su Napedak i Partizan igrali 33 meča u prvenstvu. Crno-beli su slavili 20 puta, Kruševljani šest, a sedam utakmica završeno je nerešeno. Gol-razlika je daleko na strani Beograđana - 60-31 Velike promene su se dogodile u crno-belom taboru, a prva je povratak Aleksandar Stanojevića. Posebno su značajne promene u zadnjoj liniji tima, gde se ističu nova lica poput Nihada Mujakića, Marija Jurčevića, Milana Lazarevića i Vukašina Đurđevića.

Takođe, novi igrači poput Kervina Ariage, Ibrahim Zubairua i Đorđa Jovanovića donose svežinu u sastavu crno-belih. Odlazak Sameda Baždara u špansku Saragosu takođe je bio značajan za tim, dok su zanimljivi dolasci u Napredak uključivali nekadašnjeg đaka Crvene zvezde, Matiju Bubanja, kao i pozajmljivanje štopera Nikole Miličića i ofanzivnog veziste Mihajla Petkovića iz Partizana.

Utakmica između Napretka i Partizana očekuje se sa velikim interesovanjem, a direktan prenos možete pratiti na kanalu Arena Premium 1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading