SKANDAL NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Šampionke zaradile ozbiljnu kaznu

Autor:

Sport

27.07.2024

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suspendovana selektorka.

SKANDAL NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Šampionke zaradile ozbiljnu kaznu

Foto: www.profimedia.rs

Olimpijske igre u Parizu su u punom jeku, ali jedna neobična situacija potresa žensku fudbalsku reprezentaciju Kanade. Fifa je odlučila da oduzme šest bodova Kanađankama na olimpijskom turniru u fudbalu, i suspendovala njihovu selektorku Bev Pristmen zbog dron-špijunaže Novog Zelanda. Ova odluka je izazvala veliku pažnju javnosti, posebno zbog činjenice da je ženska fudbalska reprezentacija Kanade došla da brani zlato koje je osvojila u Tokiju.

Prema izveštajima, Fifa je otkrila da je selektorka Kanade, Bev Pristmen, angažovala dron kako bi špijunirala treninge fudbalske reprezentacije Novog Zelanda. Ova nelegalna aktivnost je dovela do suspenzije selektorki i oduzimanja šest bodova Kanade na olimpijskom turniru.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 


Vesti o suspenziji i oduzimanju bodova izazvale su različite reakcije u fudbalskim krugovima. Iz Kanadske fudbalske asocijacije stigao je zvaničan komentar koji osuđuje ovakvo ponašanje i izražava žaljenje zbog situacije. S druge strane, Novozelandska fudbalska reprezentacija zadržala je diplomatski ton, ističući važnost fer pleja u sportu.

Oduzimanje šest bodova značajno će uticati na dalji tok takmičenja za žensku fudbalsku reprezentaciju Kanade. Morajuće se dodatno potruditi da nadoknade izgubljene bodove i ostvare uspeh na turniru.

Ova neobična situacija dodatno je začinila atmosferu na Olimpijskim igrama u Parizu i privukla pažnju ljubitelja sporta širom sveta. Ostaje da se vidi kako će se ova nesvakidašnja situacija odraziti na dalji tok takmičenja, ali jedno je sigurno - ženska fudbalska reprezentacija Kanade neće lepo pamtiti Pariz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading