NOVI NEUSPEH SRPSKIH KLUBOVA: Partizan i pored igrača više nije uspeo protiv Lugana! Maribor bolji od Voše nakon penala!

Autor:

Sport

15.08.2024

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi krah za srpske klubove u Evropi.

NOVI NEUSPEH SRPSKIH KLUBOVA: Partizan i pored igrača više nije uspeo protiv Lugana! Maribor bolji od Voše nakon penala!

Foto: Starsport

Fudbaleri Maribora slavili su nad Vojvodinom posle penala 3:2 (0:1 (5:3)) u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Jedini gol na meču postigao je Đorđe Crnomarković u 23. minutu regularnog dela susreta, čime je doneo prednost Vojvodini.

Pošto pitanje pobednika nije rešeno ni u dodatnih 30 minuta, odluka je pala na penale. Kod domaćih pogodio je Petrović za 1:0, Mbin je izjednačio na 1:1, Savićević je bio precizan za 2:1, ali i El Soudani za 2:2. Nikolić je promašio penal za Vojvodinu, dok je sa druge strane Repas doveo goste u vođstvo 2:3. Horor penal seriju za domaće zapečatio je Ivanović čiji udarac takođe nije završio u mreži! Vrhovec je bio siguran za 2:4.

Fudbaleri Maribora će u plej-ofu za ulazak u grupnu fazu Ligu konferencije igrati protiv Đurgardena. Švedski tim je u dvomeču bio bolji od finskog Ilvesa sa ukupnih 4:2.

Partizan je nakon poraza u Humskoj uspeo da nadoknadi prednost Lugana i povede sa 2:1 u Švajcarskoj. Međutim, situacija se promenila u produžecima kada je rezervista Hičam Mau šokirao crno-bele i poravnao rezultat na 2:2 u 111. minutu. I pored toga što su ušli u produžetke sa igračem manje, Partizan je imao nekoliko prilika da reši meč, ali na kraju je švajcarski tim odneo pobedu.

Nakon što je Lugano izgubio igrača zbog crvenog kartona u 88. minutu, Partizan je imao priliku da iskoristi brojčanu prednost. Međutim, i pored toga što su imali nekoliko šansi, nisu uspeli da sačuvaju vođstvo do kraja meča. Lugano je pružio snažan otpor, čak i nakon gubitka igrača, i uspeo je da izbori produžetke, gde je na kraju postigao odlučujući gol.

Nakon eliminacije iz Lige Evrope, Partizan će sada svoju sreću potražiti u plej-ofu Lige konferencije. Njihov sledeći protivnik biće Gent iz Belgije, koji je takođe prošao u narednu rundu nakon pobede nad Silkeborgom. Očekuje se da će ovo biti izuzetno zanimljiv meč, posebno nakon što su oba tima pokazala svoju snagu u produžecima.

LUGANO - PARTIZAN 2:2

'48 Renato Stefan '111 Belhađ '41 Zahid '67 Marković

VOJVODINA - MARIBOR  1:0

'23 Crnomarković

TOK MEČA:

Kraj meča u Tunu!

TUN: 117. minut - Dvostruka izmena u Luganu Izlaze Mahu i Stefen, ulaze Brault i Markes.

TUN: 115. minut - Stefen dobija žuti karton. Fauliran je Jurčević.

TUN: 113. minut - Izmena u Partizanu. Bibras Natho menja Kervina Arijagu.

TUN: 112. minut - Žuti karton za strelca gola. Mahmud je opomenut, jer je gol proslavio sa navijačima na tribini.

TUN: 111. minut - GOOOL! Lugano stiže do izjednačenja - 2:2. Au, kakav kiks crno-belih u odbrani. Lugano sa igračem manje postiže gol. Centaršut sa desne strane, Medina nije skočio, a lopta je pala na nogu Vladiju koji je šalje u mrežu.

TUN: 109. minut - Marković šutira u okvir gola. Marković glavom posle kornera šutira, Saipi brani.

TUN: 109. minut - Auh, šansa za crno-bele. Arijaga je šutirao iz slobodnog udarca, lopta je nekog zakačila i prošla pored stative u korner.

BAČKA TOPOLA:

1:0 - Petrović precizan.

1:1 - Embina siguran.

2:1 - Savićević pogađa.

2:2 - Sudani po sredini gola.

2:2 - Promašaj Nikolića.

2:3 Repas Pogađa.

2:3 -Jug brani Ivanoviću šut!

2:4 - Vrehovec pogađa i Maribor ide dalje.

U Tunu se završio prvi i počeo drugi produžetak!

Penali u Bačkoj Topoli!

TUN: - 102. minut - Trifunović šutira po sredini gola. Šansa za crno-bele, Grimaldo je centrirao sa desne strane, a mladi napadač Partizana glavom uputio šut po sredini gola.

TUN: 95. minut - Velika prilika za Lugano. Vladi se probio po desnoj strani, izbio sam ispred Jovanovića, ali na sreću crno-belih je šutirao pored gola. Velika sreća za Partizan.

TUN: 92. minut - Korner za Partizan. Nikolić je šutirao sa 15-tak metara, šut je izblokiran za korner.

U Tunu kreće prvi produžetak!

Počeo je drugi produžetak u Bačkoj Topoli!

TUN: 90+3. minut - Saldanja pokušao glavom Napad crno-belih, Saldanja je pokušao glavom, ali nije to bio jak šut.

TUN: 90. minut - Pokušao je Grimaldo. Partizan je pleo mrežu oko gola Lugana, Grimaldo je pokušao da bude junak, ali njegova "kifla" odlazi pored stative.

Kraj prvog produžetka u Bačkoj Topoli!

TUN: 89. minut - Izmena u Partizanu. Ulaze Leonard Ovusu i Nemanja Trifunović, izlaze Gajas Zahid i Ksander Severina.

TUN: 88. minut - Izmena u Luganu. Bislimi izlazi, ulazi Mai.

TUN: 87. minut - Crveni karton za Hajdarija. Lugano ostaje sa igračem manje. Grimaldo je proterao kroz noge loptu Hajdariju, a ovaj ga faulirao i zaradio drugi žuti, samim tim i crveni karton.

BAČKA TOPOLA: 100. minut - Lazar Nikolić je nakon odbijene lopte nakon kornera raspalio po lopti sa nekih tridesetak metara, ali je lopta prohujala pored stative.

TUN: 86. minut - Jovanović ponovo spasava gol. Domaći tim je u naletu u poslednjim minutama. Šutirao je Štefen, bila je to nezgodna lopta koja je odskočila ispred gola Partizana, ali je Jovanović bio spreman. Posle kornera nije bilo opasnosti po crno-bele.

TUN: 84. minut - Mahu pogađa spoljni deo mreže. Novi opasan napad domaće ekipe, Mahu je prošao po levoj strani, ušao u šesnaesterac i pogodio spoljni deo mreže.

TUN: 82. minut - Jovanović brani. Auh, kakva prilika za Lugano. Mahmud je šutirao glavom sa pet metara, Jovanović paradom sprečio izjednačenje. Prečka spasila Partizan. Ponovo Mahmud šutira glavom, ovog puta pogađa prečku.

BAČKA TOPOLA: 96. minut - Odbranili su se Novosađani. Najpre posle slobodnog udarca Soudanija, potom i nakon kornera Borisa. Ivanović je promašio loptu posle udarca iz ugla, srećom nju je kačio i igrač gostiju i ona pripada Careviću.

TUN: 78. minut - Žuti karton za Aleksandra Stanojevića. Fauliran je Nemanja Nikolić, ali se španski sudija nije oglasio. Trener crno-belih Aleksandar Stanojević je zbog toga burno reagovao, kao i klupa crno-belih. Zato je strateg crno-belih zaradio žuti karton.

TUN:  70. minut - Mujakić zaradio žuti karton. Defanzivac crno-belih je zbog faula ubeležen u beležnicu španskog sudije.

BAČKA TOPOLA: Kraj regularnog dela. Igraju se produžeci.

TUN: 67. minut - GOOOL! Partizan ponovo vodi golom Markovića - 1:2. Zahid je izveo korner, pogodio je u "trepavicu" Markovića koji se nalazio u buketu igrača. Kapiten Partizana se poklonio i glavom sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu. Ukupni rezultat je ponovo izjednačen - 2:2.

TUN: 64. minut - Dvostruka izmena u Partizanu Kalulu i Zubairu izlaze, ulaze Nikolić i Grimaldo.

TUN: 63. minut - Dvostruka izmena u Luganu. Izlaze Grbić i Aliseda, ulaze Mahu i Mahmud.

TUN: 63. minut - Zubairu tik iznad gola Pokušao je napada Partizana, ali nije bio precizan.

BAČKA TOPOLA: 89. minut - Petrović je hteo da iznenadi golmana Maribora, pa je opalio sa 40 metara, ali je njegov šut bio neprecizan, pošto je lopta otišla pored gola.

TUN: 57. minut - Šansa za Prtizan. Severina je započeo akciju, Kalulu centrirao, Zubairu odložio za Arijagu koji šutira pored gola. Moglo je i bolje, ali je dobro da Partizan napada.

TUN: 54. minut Prva izmena u timu Lugana Škeljkim Vladi menja Dos Santosa.

BAČKA TOPOLA: 80. minut - Odlična šansa za Vošu. Nakon greške golmana Maribora, Savićević je prograo Ivanovića, koji je šutirao sa distance, ali je čuvar mreže slovenačkog tima odbranio udarac.

BAČKA TOPOLA: 72. minut - Više energije imaju Novosađani, tako deluje. Ivanović je uspeo da se oslobodi pratnje i da šutira, ipak golman Maribora Jug je bio na mestu i odbranio pokušaj igrača Voše.

TUN: 49. minut - Žuti karton za Hajdarija Albijan Hajdari je sa dve ruke držao Saldanju i oborio ga na travu. Zaslužen žuti karton.

TUN:  48. minut - GOOOL! Lugano je stigao do izjednačenja - 1:1 Rentao Stefen je strelac. Dobio je loptu u petercu crno-belih i plasirao je pored Jovanovića. Jeftin gol su primili gosti.

TUN: Počelo je drugo poluvreme! Aleksandar Stanojević pojačava napad. U igru je ušao Mateus Saldanja, a izašao Goh.

BAČKA TOPOLA: 66. minut - Menja Vojvodina. Bamidele je izašao, povreda je u pitanju, Lazar Nikolić je na terenu.

BAČKA TOPOLA: 64. minut - Izmena u Mariboru. Maks Barišič izlazi, umesto njega 17-godišnji Poljak Karol Boris je u igri. Izlazi i Božič, menja ga Burles.

TUN: Kraj prvog poluvremena!

TUN - 44. minut - GOOOL! Partizan vodi golom Zahida. Majstorija Gajasa Zahida. Severina je povukao napad, prešao dvojicu fudbalera i uposlio Norvežanina koji je sa ivice šesnaesterca prevario kompetnu odbranu Lugana u sjajnim udarcem pogodio mrežu Lugana.

BAČKA TOPOLA: 51. minut - Seri dobija zuti karton zbog simuliranja. Prelepa akcija, pao je krilni fudbaler u kaznenom prostoru, i kada su mnogi pomislili da bi Novosađani mogli da dobiju penal, sudija je pokazao žuti karton igraču Vojvodine.

TUN: 41. minut - Severina šutira u golmana. Kalulu je centrirao, Goh glavom vratio loptu do Severine koji mlako šutira u golmana Lugana.

TUN: 39. minut - Zubairu promašio fudbal. Bila je to šansa da Partizan stvori najbolju šansu na utakmici. Severina je prošao po desnoj strani, centrirao, a Zubairu sam na oko 5-6 metara promašio loptu.

BAČKA TOPOLA: Počelo je drugo poluvreme!

TUN: 33. minut - Drugi žuti karton za crno-bele Posle Arijage, upisan je i Zubairu.

TUN: 29. minut - Slobodan udarac za domaćina Grgić je šutirao, međutim bio je neprecizan.

TUN: 21. minut - Korner za Partizan Zahid je izvukao korner, međutim nije bilo opasnosti po gol domaćina.

TUN: 19. minut - Lugano preti iz prekida Izveli su domaći fudbaleri dva kornera, oba puta je intervenisala odbrana Partizana.

BAČKA TOPOLA: Kraj prvog poluvremena!

TUN: 17. minut -  Arijaga prvi upisani u beležnicu sudije Vezni fudbaler Partizana je dobio žuti karton zbog neopreznog starta.

TUN: 16. minut - Napad Partizana je tekao po levoj strani, Zubairu je ubacio po zemlji, a Kalulu šutirao pored gola.

TUN: 12. minut - Šansa za Partizan, Zubairu glavom preko gola

BAČKA TOPOLA: 36. minut - Kakve dve šanse za Vojvodinu! Odličnu je loptu dobio Ivanović od Bamidelea, utekao je čuvarima ali je slabo ćušnuo pored golmana Maribora. U nastavku je Savićević imao još jednu priliku, ali je udarac izblokiran.

BAČKA TOPOLA: 29. minut - Kakva šansa za Maribor. Božić je šutirao sa 15-ak metara, ali je Carević imao odličnu intervenciju.

Počela je utakmica u Tunu!

BAČKA TOPOLA: 23 - minut - GOL! Au, kakvo uzbuđenje u Topoli! Vojvodina je izvela prekid iz obećavajuće pozicije, lopta je stigla do Crnomarkovića koji je uspeo da zatrese mrežu.

BAČKA TOPOLA: 16. minut - Kakva šansa za Vojvodinu. Savičević je šutirao sa distance, ali prečka bila saveznik Maribora.

BAČKA TOPOLA: 5. minut - Već dva opasna napada gostiju u samo tri minuta. Vojvodina nije dobro krenula. Jednom je lopta prošla pored stative, bilo je blizu, a drugi put je igrač Maribora šutirao pored gola sa desetak metara. I da je bio gol ne bi važio, jer je ranije sviran ofsajd.

1. minut - Počela je utakmica u Bačkoj Topoli!

PRE MEČA:

Fudbaleri Partizana večeras od 20.30 časova igraju revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv ekipe Lugana. Beogradski crno-beli imaju težak zadatak, budući da moraju da nadoknade gol zaostatka iz prethodne utakmice. Meč se igra na terenu sa veštačkom travom u Tunu.

Sastavi:

LUGANO: Saipi – Valencuela, Hajdari, Papadopulos, Zanoti – Grgić, Dumbija – Štefen, Bislimi, Dos Santos – Aliseda

PARTIZAN: Jovanović – De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević – Arijaga, Zahid – Severina, Goh, Zubairu – Kalulu

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Trener Partizana, Aleksandar Stanojević, je pred meč istakao važnost utakmice i optimizam uoči izazova koji ih očekuje. 

- Imamo jedan negativan rezultat iz prve utakmice, i naravno nadu da možemo dalje. Spremamo se tako, pokušavamo da uradimo nešto. Svi su zdravi, Saldanja je počeo da trenira juče, tako da je on u konkurenciji za tim. Sve je jasno, svi znamo šta treba da uradimo, i tako se i spremamo - rekao je Stanojević.

I fudbaleri Vojvodine večeras izlaze na teren protiv Maribora od 20.00 časova u okviru kvalifikacija za Ligu Konferencija. Nakon poraza od 2:1 u "Ljudskom vrtu" prošle nedelje, Vošina kalkulacija je jasna - dalje ide samo u slučaju pobede, pa makar ona bila izvojevana i na penale.

SASTAVI:

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević – Butean, Sičenje, Crnomarković, Baros – Petrović, Savićević – Bamidele, U. Nikolić, Seri – Ivanović

MARIBOR (4-2-3-1): Jug – Širvis, Vidmar, Karič, Mjelec – Z, Repas, J. Repas – Barišič, Iličić, Božić – Beugre.

Foto: Starsport

Fudbaleri Vojvodine

Zanimljiva činjenica koja prati ovaj revanš meč je da Novosađani nikada u svojoj istoriji nisu izgubili od večerašnjeg rivala kada su igrali na domaćem terenu. Sa skorom od pet pobeda i jednim nerešenim rezultatom, Vojvodina ima impresivnu statistiku protiv Maribora na svom terenu, što dodatno podiže tenziju pred večerašnji meč.

Revans meč između Vojvodine i Maribora obećava uzbudljivu borbu za prolazak u naredno kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Novosađani su odlučni da iskoriste prednost domaćeg terena i nastave svoju tradiciju nepobedivosti protiv slovenačkog tima, dok će Maribor sigurno pružiti snažan otpor u želji da zadrži svoju prednost iz prvog meča. Sledi nam večeras uzbudljiv fudbalski spektakl u Bačkoj Topoli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading