PARTIZAN - GENT: Crno-beli su izgubili na svom terenu, ostaje da se pokažu u gostima

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

22.08.2024

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još uvek imaju šansu.

PARTIZAN - GENT: Crno-beli su izgubili na svom terenu, ostaje da se pokažu u gostima

Foto: Starsport

PARTIZAN - GENT (0 - 1)

16' Gandelman

KRAJ MEČA

Belgijski klub Gent je ponizio Partizan rezultatom 0:1 u Humskoj. Crno-beli su sramno izgubili još jednu utakmicu i smanjili svoje šanse za odlazak na evropsko takmičenje ove jeseni. Saldanja je u prvom poluvremenu ima dobre šanse za postizanje gola, ali je odbrana Genta previše jaka.

Već u 16. minutu je Gent zatresao mrežu crno-belih, a u strelce se upisao Omri Gandelman, a odbrane Partizana u tom momentu kao da nije ni bilo. Nakon toga, Partizan nije pokazao aktivnost na svom terenu. Podjednak broj žitoh kartona zabeležen je u prvom poluvremenu, Braun je dobio u 18. minutu, a Jurčević u 36. minutu.

U drugom poluvremenu, crno-beli su imali jako dobre napade, ali je odbrana Genta bila mnogo bolja, te im nisu dopustili da se probiju do gola. Ogroman broj žutih kartona je podeljen u drugom poluvremenu, tri za Gent i dva za Partizan.

Revanš meč će se odigrati za 6 dana, odnosno 28. avgusta u 18 časova.

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

90+4. minut - Kraj meča.

90. minut - Nestvarno je kako sada Đorđe Jovanović nije dao gol! Bio je u padu, zahvatio loptu na nekih šest metara od gola, ali je Ruf uhvatio loptu! Ostaje 0:1. Četiri minuta produžetaka.

85. minut - Nervoza daje rezultat, sada je Milan Lazarević upisan u beležnicu sudije. Žuti karton zbog nedozvoljenog, oštrog starta na Dina. 

83. minut - Sudija je video povlačenje sa leđa. Žuti karton dobija Matijas Fernandes-Pardo. Zbog prigovora, upisan je i Maks Din. 

78. minut - Greška Dejvija Rufa, umalo da se to osveti gostima. Ispustio je loptu, stvorila se gužva, brži od Arijage bio je Torunariga, spasao je mrežu Belgijanaca. 

76. minut - Šta je sada promašio Lazarević! Natho, samo što je ušao, pripremio mu je idealnu priliku. Šutirao je Lazarević sa desetak metara, ali visoko preko gola. Najbolja prilika do sada je propala!

74. minut - Grub start Svetozara Markovića. Pokazan mu je žuti karton. 

64. minut - Neće Stanojević ništa da rizikuje. Izvukao je sa terena Saldanju a uveo je Đorđa Jovanovića. Zakođe, umesto Zubairua, tu je Peruanac Grimaldo.

63. minut - Saldanja je dao znak da želi da nastavi. Videćemo kako će to izgledati.

62. minut - Izgleda da ni Saldanja ne može da nastavi meč. Sedi na travi, ukazuje mu se pomoć...

56. minut - Nešto bolji pokušaj crno-belih. Ibrahim Zubairu je gađao iz roglja kaaznenog prostora sa leve strane, ali pravo u ruke Dejvija Rufa.

53. minut - Velika gužva pred golom crno-belih. Nekako se tu izvukao Partizan, pošto je Jovanović ispustio loptu.

48. minut - Pokušaj brze kontre Partizana, lopta je bačena u prostor za Severinu. Nije uspeo napadač Partizana, bilo je to sporo, spetljao se sa loptom, propala je prilika...

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

PRVO POLUVREME

 

 

45+1 - Kraj prvog poluvremena.

45. minut - Velika greška Severine kraj aut linije. Pretrčao ga je Braun, centrirao, bilo je opasno, ali od svega korner za Gent. Posle kornera, opet je Gandelman zahvatio loptu glavom, ovog puta nije bio uspešan. 

36. minut - Mario Jurčević je povukao igrača sa leđa. Nema dileme, zaslužio je žuti karton. 

25. minut - Period igre kada je Gent nekako više sa loptom u nogama. Opet nezgodan centaršut Kumsa, ali je Jovanović izboksovao loptu. 

18. minut - Susija iz Azerbejdžana pokazao je prvi žuti karton. U pitanju je Arči Braun. 

 

 

16. minut - GOL! Gent je iskoristio slabu igru Partizana i postigao prvi gol. Posle centaršuta kapitena Svena Kumsa, glavom je loptu zahvatio Gandelman, negde sa ivice peterca, lopta je završila u mreži Partizana, 0:1.

6. minut - Nije koncentrisan Saldanja na početku. Još jednom je imao prostora, šutirao levom nogom sa nekih 20 metara, ali za nekih pola metra kraj desne stative. 

4. minut - Šansa za Saldanju! Umalo da Gent skupo plati grešku golmana. Ruf je dodao loptu pravo u noge igračima Partizana, šutirao je Saldanja, ali ne tako dobro. Golman Genta je lako odbranio, potom je Mitrović otklonio opasnost. 

1. minut - Meč je počeo, prvi udarac ima Gent.

PRE MEČA

SASTAVI

Stadion: Stadion Partizana; Sudija: Elhin Masijev (Azerbejdžan)

Partizan: A. Jovanović – De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević – Arijaga, Zahid – Severina, Zubairu, Goh – Saldanja.

Gent: Roef – Gambor, Mitrović, Torunariga, Braun – Kums, Delorge, Gandelman – Surdez, Fadiga – Gudjonsen.

 

 

UVODNI DEO

Fudbaleri Partizana suočavaju se sa novim izazovima u plej-ofu za plasman u Ligu konferencija, budući da će igrati protiv Genta bez podrške svojih navijača. Nakon što su bili lišeni podrške pristalica na domaćem terenu zbog incidenata na prethodnoj utakmici protiv Lugana, crno-beli će sada biti uskraćeni i za podršku na gostujućem terenu, kao posledica kazne od strane UEFA.

Partizan je došao do tačke posle koje nema popravnog. Fudbaleri kluba iz Humske leto su počeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a u međuvremenu su stigli na prag Lige konferencija.

Partizan će se suočiti sa Gentom u prvoj utakmici plej-ofa, a iako će biti domaćini, moraće da se nose sa praznim stadionom zbog ispada navijača na prethodnoj utakmici. Ova situacija dodatno otežava već težak zadatak za srpski klub, koji će morati da pruži svoj maksimum i bez podrške sa tribina.

 

 

Kazna koju je Partizan dobio od UEFA-e iznosi preko 40.000 evra, a to nije jedina posledica njihovog nedoličnog ponašanja na prethodnim utakmicama. Osim finansijske kazne, crno-beli će morati da se suoče sa izostankom podrške svojih navijača, što će ih dodatno otežati u borbi za plasman u Ligu konferencija.

Meč između Partizana i Genta igra se danas, u četvrtak od 20:15, a očekuje se da će obe ekipe dati sve od sebe kako bi ostvarile povoljan rezultat pred revanš meč. Bez obzira na izostanak podrške sa tribina, fudbaleri Partizana će imati priliku da pokažu svoju snagu i odlučnost u ovom važnom duelu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading