ZVEZDAŠI, OVO MORATE DA ZNATE: Došao je i taj dan - evo gde možete gledati duel srpskog šampiona i lisabonskih orlova!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.09.2024

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd i Srbija danas su obojeni u crveno-belo

ZVEZDAŠI, OVO MORATE DA ZNATE: Došao je i taj dan - evo gde možete gledati duel srpskog šampiona i lisabonskih orlova!

Foto: FK Crvena zvezda

Pre tačno četiri decenije, 19. septembra 1984. godine na najvećem srpskom stadionu u okviru tadašnjeg Kupa evropskih šampiona sastale su se ekipe Crvene zvezde i lisabonske Benfike, a meč je obeležio veliki rezultatski preokret i sjajni Rajko Janjanin.

Vodili su gosti nakon prvih 45 minuta igre sa činilo se velikih 2:0, ali tada na scenu stupa Rajko Janjanin koji het-trikom za svega dvadesetak minuta donosi veliki preokret i trijumf beogradskom klubu rezultatom 3:2.

Od navedenog susreta proteklo je tačno 40 godina, a sudbina je htela da se beogradski i lisabonski crveno-beli istog datuma sretnu i na startu ovogodišnje Lige šampiona koja se smarta istorijskom, s obzirom da se prvi put primenjuje novi sistem takmičenja.

Potpuno je jasno da će tribine stadiona "Rajko Mitić" biti ispunjene do poslednjeg mesta, a svi oni koji se danas ne budu našli na Topčiderskom brdu imaće priliku da direktan prenos prate na dve televizije. Naime, sa početkom od 18.45 časova obezbeđen je prenos na prvom nakanu Radio Televizije Srbije, kao i na TV Arenisport Premium 1.

Foto: Starsport

Delije će svakako biti na svom nivou

 

Uoči duela trener Vladan Milojević je na konferenciji za medije izjavio:

- To ste me pitali i pred Liverpul, da li sam se uplašio što je Maribor izgubio 7:0 od Liverpula. Ja ne razmišljam u tom pravcu. Šta i ako izgubimo? Tu smo, gde smo, malopre je vaš kolega iz Portugalije postavio pitanje o malim zemljama, mi treba da pričamo o tome, igramo kao mala zemlja među velikim. Mi tek sada počinjemo, koliko kaskamo što se tiče sporta. Prvi put juče sam gledao stadione, strašan stadion na Karađorđu, u Lučanima, imamo tri stadiona koje je država napravila - istakao je strateg srpskog šampiona i dodao:

- I ta Alijanc arena nije napravljena tek tako, jer je neko dao pare. Ja mogu da vam odgovorim kontra pitanjem, kakvi su nam budžeti, ali to ne postoji u sportu. Nije borba Davida i Golijata, još jednom veliki respekt, možda malo više znam o Benfici, moram to da napomenem, u Al Ahliju sam imao velikog igrača za Benfiku, on se zove Ljubomir Fejsa, mnogo mi je pričao o njima i koliki je to klub. Pričamo o velikom klubu kojeg ćemo da ugostimo. Ja se ne plašim nijednog rezultata, želim da moji igrači izađu hrabro, da se bore, videćemo koliko utakmica ima, treba da se pogledamo u oči, ima mnogo faktora na jednom meču, taktika, kakav će biti protivnik, kome je dan, male sitnice će odlučiti, možda neki aut i faul... Želeli smo da budemo ovde, predstavićemo se na najbolji način, nemamo koga da se plašimo, veliki smo klub, igramo u našem gradu, šta god da bude, ja sam odgovoran za sve.

Na kraju se mora istaći da zasigurno niko ne bi imao ništa protiv da se meč okonča identičnim rezultatom kao i onaj od pre četiri decenije, uz napomenu da će večerašnjem duelu prisustvovati i legendarni Rajko Janjanin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading