DA LI ĆE BITI KRIV DELIJAMA ILI GROBARIMA: Ovaj arbitar sudi večiti derbi za četiri dana

Autor:

Sport

19.09.2024

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedino je on bio logična opcija

DA LI ĆE BITI KRIV DELIJAMA ILI GROBARIMA: Ovaj arbitar sudi večiti derbi za četiri dana

Foto: Starsport

Novak Simović

Arbitar Novak Simović dobio je poverenje da bude glavni sudija na 174. večitom derbiju između Partizana i Crvene zvezde, koji će se odigrati u ponedeljak, 23. septembra, sa početkom u 19.00 časova. Pored Simovića, na terenu će biti i pomoćnici Nikola Đorović i Miloš Simović, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Nenad Minaković. U VAR sobi će biti Pavle Tomić i Uroš Stojković, čime će biti obezbeđena dodatna podrška u donošenju odluka tokom meča.

Podsetimo, večiti derbi je odložen za dan, a razlog za pomeranje utakmice leži u obavezama Crvene zvezde u Ligi šampiona, što je navelo čelnike klubova da dogovore drugi datum. Pregovori između Partizana i Crvene zvezde, kao i čelnika Zajednice Superligaša, rezultirali su odlukom da se derbi ipak odigra u ponedeljak.

Republika

Foto: Starsport

Simović sudi derbi

U prvom ovosezonskom derbiju, prednost domaćeg terena imaće Partizan. Trenutno verovatno i jedina dobra stvar po njih jeste što mogu da se oslone na impresivnu tradiciju, budući da na svom stadionu nisu poraženi još od februara 2016. godine. 

Podsetimo, UEFA je ove sezone imenovala srpskog sudiju Novaka Simovića za glavnog sudiju u prvom meču plej-ofa za Ligu konferencija između rumunskog Kluža i kiparskog Pafosa, a arbitar ima već ogromnog iskustva kada je u pitanju večiti derbi. Već je nekoliko puta delio pravdu na duelima dva najveća srpska tima i nekako je uvek izgledao najsigurnije od svih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading