NOVI FORMAT LIGE ŠAMPIONA POKAZAO DOSTA TOGA: Nema više lukavih kalkulacija!

Autor:

Sport

20.09.2024

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tek nas očekuju zanimljivi mečevi.

NOVI FORMAT LIGE ŠAMPIONA POKAZAO DOSTA TOGA: Nema više lukavih kalkulacija!

Foto: Starsport

Svedoci smo pisanja istorije u svetu fudbala. Naime, u utorak je počeo novi format Lige šampiona, koji se dosta razlikuje od starog. Sistem bodovanja se ne menja. Ostaju tri boda za pobedu i jedan za remi. Kako sve ekipe učestvuju u ligi, prvih osam ide direktno u osminu finala. Ekipe plasirane od 9. do 24. mesta igraće drugi krug (jednu utakmicu kod kuće i jednu u gostima) kako bi se plasirale u osminu finala.

Foto: Profimedia

Detalj sa meča Intera i Mančester sitija

Parove u toj fazi odlučiće žreb, a ekipe će biti podeljene u dve grupe – nosioci (od 9. do 16. mesta u ligi) i nenosioci (od 17. do 24. mesta). Posle toga će pobednici igrati protiv nekog od osam najbolje plasiranih iz prvog kruga. Ekipe koje su plasirane od 25. do 36. mesta završavaju sezonu, jer više nema prelazaka timova u Ligu Evrope.

Srbija ima jednog predstavnika, Crvenu zvezdu koja je u prvom kolu poražena od Benfike rezultatom 2:1, ali je i pored poraza pokazana dobra igra, ali crveno-beli nisu imali sreće. Novi format Lige šampiona teraće klubove da nema više lukavog kalkulisanja. Naime, timovi će morati da se trude da što više pobeđuju i ostvaruju bolje rezultate, kako bi mogli da računaju da ostanu u najelitnijem evropskom takmičenu.

Foto: Starsport

Detalj sa utakmice Zvezde i Benfike

Remi je od male korsti, za razliku od grupne faze gde su klubovi mogli da kalkulišu da odigraju nerešeno i na taj način obezbede osminu finala najelitnijeg evropskog takmičenja. Sada će se videti pravi karakteri klubova i ko je sposoban da se nosi sa izazovima koje nosi novi format Lige šampiona. UEFA je ovim htela da napravi razliku između najboljih klubova, onih srednjih i najslabijih, a teža stvar je što nema plasmana u Ligu Evrope. 

To će se sve naterati timove da daju sve od sebe, čak i više od maksimuma. Svaki mogući bod je izuzetno bitan, odnosno pobeda, dok remi ili poraz stavljaju klubove u jako nezgodnu sitaciju. Sve u svemu biće jako zanimljivo videti kako će se odvijati novi format Lige šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading