PREMINUO LEGENDARNI FUDBALER! Ostavio je dubok trag u Čelsiju

Autor:

Sport

28.09.2024

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet fudbala zavijen u crno

PREMINUO LEGENDARNI FUDBALER! Ostavio je dubok trag u Čelsiju

Foto: pixabay.com

Odlazak legende

Engleski fudbaler i menadžer Bari Lojd, preminuo je u 75. godini. Lojd je ostavio trag igrajući za Fulam i Čelsi, a kasnije je vodio Brajton od 1987. do 1993. godine. Tokom svog rada u Brajtonu, uspeo je da ih dovede do promocije iz trećeg ranga takmičenja, kao i da iznenadi javnost plasmanom u finale plej-ofa za plasman u drugi rang takmičenja. Takođe, zaslužan je za implementaciju politike razvoja mladih igrača koja je kasnije donela rezultate.

Lojd je ostvario preko 289 nastupa za Fulam i 10 za Čelsi. Za Fulam je postigao 29 golova tokom osmogodišnjeg boravka, od čega je tri sezone bio i kapiten. Bio je ključni igrač u postizanju promocije iz Treće divizije 1971. godine. Nakon toga je prešao u Hereford Junajted, a zatim se vratio u London kako bi pomogao Brendfordu u ostvarivanju promocije iz Četvrte divizije.

Iako je imao uspešnu igračku karijeru, Lojd je takođe ostavio traga kao menadžer i skaut. Bio je glavni skaut za Brajton nekoliko sezona od 2007. godine, doprinoseći identifikaciji novih talenata za klub. Takođe, kao menadžer je vodio Vortinga i Jauvil Tajma, ostvarujući značajne uspehe sa ovim klubovima.

Brajton je objavio saopštenje u kojem izražava saučešće porodici i prijateljima Barija Lojda, najavljujući da će igrači nositi crne trake u znak poštovanja. Takođe, najavljena je i posebna počast na narednoj utakmici protiv Totenhama.

Bari Lojd je ostavio neizbrisiv trag u engleskom fudbalu, kako kao igrač, tako i kao menadžer i skaut. Njegov doprinos klubovima koje je vodio će zauvek biti upamćen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading