PETRUŠEV IZDOMINIRAO, PUCALI KOŠEVI! Olimpijakos nadigrao PAO i uzeo prvi trofej u sezoni!

Autor:

Sport

29.09.2024

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakva utakmica u finalu!

PETRUŠEV IZDOMINIRAO, PUCALI KOŠEVI! Olimpijakos nadigrao PAO i uzeo prvi trofej u sezoni!

Foto: Profimedia

Filip Petrušev

Košarkaši Olimpijakosa osvojili su grčki Superkup pobedom nad najvećim rivalom Panatinaikosom u finalu - 86:85. Fenomenalan meč prepun uzbuđenja odigran je na Rodosu, a na kraju je samo pola koša odlučilo pobednika. I treba reći zasluženo, budući da su Pirejci bili tim koji je imao prednost tokom većeg dela meča. Ušli su bolje i vodili posle prve četvrtine, da bi do poluvremena povisili tu prednost na +7. 

Onda se PAO probudio, krenuo je rolerkoster, ali je Olimpijakos ipak zahvaljujući Vezenkovu i na pauzu posle treće četvrtine otišao sa viškom koji je, ispostaviće se, bio isti i na kraju utakmice.

Odličnu sekvencu na počeku poslednjeg kvartala imao je Filip Petrušev koji je bio jedan od najzaslužnijih za veliku pobedu crveno-belih i jasno je zbog čega je Barcokas toliko insistirao na njegovom ostanku u Pireju. Na 35 sekundi do kraja Vezenkov je pogodio trojku za +9, ali ni tu nije bio kraj drami, pošto je Nan četiri sekunde pre isteka smanjio na samo pola koša zaostatka. Ipak, nije bilo vremena za potpuni preokret i Olimpijakos je podigao prvi trofej u sezoni.

Vezenkov je susret završio sa 20 postignutih poena, četiri skoka i asistencijom. Filip Petrušev je brojao do 18, dok je poen više ubacio i Tajler Dorsi, a srpski reprezentativac dodao je i osam uhvaćenih lopti.

Sa druge strane, Grigonis je ubacio 19, a Slukas poen manje, dok su još dvocifreni bili Grant, Lesor i Nan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading