ŠTA RADITE VI OVDE? Novi detalji upada italijanske policije u sobe srpskih novinara: KO STE VI?

Autor:

Sport

01.10.2024

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su im zabranili da putuju na utakmicu u Milano, navijači Crvene zvezde, popularno nazvani "Delije", pronašli su način da dođu u Italiju i pruže podršku svojim fudbalerima.

ŠTA RADITE VI OVDE? Novi detalji upada italijanske policije u sobe srpskih novinara: KO STE VI?

Foto: Profimedia

Rano jutros, dok su mnogi još uvek spavali, u jedan hotel u Milanu upala je italijanska policija u potrazi za srpskim navijačima. Među njima su se zatekli i srpski novinari koji su bili smešteni u istom hotelu, a njihova iskustva o ovom neobičnom događaju su izuzetno zanimljiva.

Iako su im zabranili da putuju na utakmicu u Milano, navijači Crvene zvezde, popularno nazvani "Delije", pronašli su način da dođu u Italiju i pruže podršku svojim fudbalerima. Veče pred utakmicu sa Interom okupili su se ispred hotela gde su bili smešteni fudbaleri Zvezde i spektakularnom bakljadom i pesmom pružili podršku svojim ljubimcima.

Jedan od srpskih novinara sa Monda, koji se zatekao u hotelu u Milanu, podelio je svoje iskustvo sa upadom italijanske policije u njegovu sobu.

- Moj san prilično je teško prekinuti, pogotovo kada sam u krevetu nakon napornog dana kakav je bio ponedeljak u Milanu uoči meča Intera i Crvene zvezde u Ligi šampiona. Zbog toga je krupni italijanski policajac, ćelav i sa naočarima, morao nekoliko puta da pokuca na vrata pre nego što mi privuče pažnju. Pitanje je i da li bi uspeo da prvo nije razbudio cimera...

Ipak, ja sam prvi stigao do vrata sobe, otvorio ih i na njima ostao šokiran. Dvojica italijanskih policajaca u punoj opremi, nekoliko minuta pre šest ujutru, imali su spreman arsenal pitanja za nas. Za početak, na italijanskom. Morao sam da ih zamolim da pređemo na engleski, pa su odmah zatražili dokumenta. To sam razumeo. Nakon kraće provere i unošenja naših podataka u tablet koji je imao u rukama, italijanski policajac verovatno nije otkrio ništa specijalno.

Rutinsku kontrolu - koja nije morala da se radi u šest ujutru - pratila su pitanja poput "Ko ste vi?", "Šta radite ovde?", "Da li u hotelu ima još Srba?" i slično. Potrajalo je ovo između pet i deset minuta, sasvim dovoljno da razbije pospanost običnog čoveka koji je iz Srbije došao da na stadionu "Đuzepe Meaca" radi svoj posao.

Nadam se da ću ja svoj deo posla odraditi bolje nego italijanski policajci koji su u hotelu udaljenom sat vremena od San Sira rešili da probude srpske novinare. Takođe, nadam se i da će fudbaleri Crvene zvezde biti profesionalniji od njih - pa da se na terenu, igrom i golovima "osvete" za buđenje, predaju pasoša i nekoliko minuta strepnje "Šta bi sad moglo da bude?"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading