MUČKI PROVOKATORI SE RAZDVOJILI: Samo jedan može u Leskovac, ali pitanje da li će smeti

Autor:

Sport

03.10.2024

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija dočekuje Švajcarsku u Ligi nacija 12. oktobra.

MUČKI PROVOKATORI SE RAZDVOJILI: Samo jedan može u Leskovac, ali pitanje da li će smeti

Foto: Tanjug/AP

Đerdan Šaćiri i Granit Džaka

Fudbaleri Srbije remizirali su bez golova sa Španijom u prvom meču novog ciklusa u Ligi nacija (0:0), pa poraženi od Danske sa 2:0 u Kopenhagenu. Zato će naredna utakmica biti od velikog značaja kada 12. oktobra Srbija ugosti Švajcarsku.

Sada je poznato na koga selektor Murat Jakin računa za taj susret i interesantno je da na spisku ima samo jednog mučkog provokatora Srba. U pitanju je Granit Džaka, dok Džerdana Šaćirija nema. U pitanju je kapiten reprezentacije Švajcarske, koji uvek i na svakom mestu provocira Srbe, bilo isticanjem albanskog dvoglavog orla ili drugim ispadima kao kada je hteo da se bije sa Vanjom Milinković Savićem na Mundijalu u Kataru.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vanja prevaspitavao Džaku

Sada će moći da zaigra u Leskovcu protiv "orlova", samo je pitanje da li će smeti. Odnosno da li će Švajcarci sebi dozvoliti takav luksuz da možda Džaka izazove nove incidente usred Srbije. Čak je postojala ideja da on namerno propusti meč i to zbog suspenzije. Tako je protiv Danske dobio direktan crveni karton, ali ga je UEFA kaznila samo jednim susretom ne igranja, odnosno protiv Španije, dok će protiv Srbije moći da bude u sastavu.

Inače, na Jakinovom spisku za predstojeće utakmice u Ligi nacija nalaze se: Gregor Kobel, Filip Ken, Ivon Mvogo, Manuel Akanđi, Niko Elvedi, Ulises Garsija, Bećir Omeragić, Rikardo Rodrigez, Silvan Vidmer, Sedrik Cajsiger, Mišel Ebišer, Remo Frojler, Fabijan Rider, Vinsent Sjero, Filip Ugrinić, Granit Džaka, Denis Zakarija, Edmilson Fernandeš, Kristijan Vicig, Zeki Amduni, Brel Embolo, Žoel Monteiro, Den Endoj i Andi Zećiri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading