NOVA SRAMOTA FIFA: Rusi još uvek suspendovani, ali zato TERORISTI mogu da igraju bez problema!

Autor:

Sport

04.10.2024

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravila nisu ista za sve.

NOVA SRAMOTA FIFA: Rusi još uvek suspendovani, ali zato TERORISTI mogu da igraju bez problema!

Foto: Tanjug/AP

Đani Infantino

Dugo očekivana odluka o potencijalnom suspendovanju Izraela sa međunarodnih fudbalskih takmičenja ostaje nerešena nakon nedavnog sastanka Izvršnog odbora FIFA u Cirihu. Predsednik ove organziacije, Đani Infantino, naglasio je kompleksnost situacije, ukazujući da je potrebno više vremena za razmatranje ovog pitanja. Kao rezultat toga, izraelski nacionalni tim nastavlja da učestvuje na međunarodnim utakmicama dok čeka odluku FIFA.

Foto: Republika.rs

Đani Infantino

U jedinstvenoj situaciji, ruski nacionalni tim ostaje suspendovan sa FIFA takmičenja zbog vojne agresije protiv Ukrajine, čime postaje jedina nacionalna asocijacija pod suspenzijom FIFA. Ipak, Rusija nije jedina ne-ucešće. Od 210 članica FIFA, samo je Rusija trenutno suspendovana, dok se Eritreja ističe kao jedini član bez rangiranja. Ova afrička nacija se odlučila da ne učestvuje na međunarodnim utakmicama u proteklih pet godina, navodeći poseban razlog. Za razliku od Rusije, Izrael može da učestvuje u međunarodnim takmičenjima, bez obzira što su agresori i teroristi. 

Fudbalski savez Eritreje je izabrao da se suzdrži od učešća na utakmicama iz straha da bi omogućavanje igračima da putuju u inostranstvo za utakmice moglo dovesti do dezertiranja i zahteva za političkim azilom. Ova odluka rezultirala je gubitkom FIFA rangiranja za Eritreju, u skladu sa propisima koji predviđaju da nacionalni tim gubi rangiranje ako ne odigra međunarodnu utakmicu u roku od 48 meseci. Ipak, Eritreja zadržava pravo da se takmiči. Poslednja zabeležena međunarodna utakmica u kojoj je učestvovao eritrejski nacionalni tim bila je poraz 3:0 od Ugande 2019. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading