SMETA IM "VESELI SE SRPSKI RODE", ALI NE I "SANDŽAK NIKAD SRBIJA": Napredak morao hitno da reaguje

Autor:

Sport

07.10.2024

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je eskaliralo posle slavlja u svlačionici.

SMETA IM "VESELI SE SRPSKI RODE", ALI NE I "SANDŽAK NIKAD SRBIJA": Napredak morao hitno da reaguje

Foto: instagram.com/napredak.official

Fudbaleri Napretka savladali su Novi Pazar sa 2:1 golom Filipa Krstića u 92. minutu, a gosti su se nakon utakmice žalili zbog slavlja fudbalera iz Kruševca posle pobede. Naime, usred Šumadije čulo se iz svlačionice "Veseli se srpski rode", što je Novopazarcima zasmetalo.

 

 

Zato se Napredak oglasio tim povodom i objasnio da li je slavlje bilo spontano ili je imalo poruku.

- Posle loše odigranog prvog poluvremena, u kojem je Novi Pazar dominirao i stvarao šanse, a naš mlađani golman Lazar Balević nas održao u životu, kao i u jednom delu drugog poluvremena, kada su gosti krenuli u žestoku ofanzivu. Nastavak utakmice, o čemu na kraju svedoči i činjenica da se mreža Novog Pazara dva puta tresla – mi smo bili bolji i u završnici za infarkt stigli do tri značajna boda! Očekivano, a bilo je i najavljeno, gosti su imali glasnu podršku svojih simpatizera, izostala su samo pirotehnička sredstva, koja su im oduzeta na ulazu na stadion. U svakom slučaju, za odanost svom klubu zaslužuju samo reči hvale, ali za navijački "repertoar" – velike kritike. A, bilo je tu svega, od standardnog "Živela sandžačka republika", "Pazar – Sandžak, nikad Srbija", preko "Čarapani, braća muslimani", pominjanja četnika, Kosova i Albanije - poručili su iz Kruševca, pa dodali:

Republika

Foto: instagram.com/napredak.official

Duel u Kruševcu

- Na Napretkovim društvenim mrežama, na snimak iz svlačionice domaćih imao je više od 100 hilada pregleda, a osvanula je salva uvreda i pogrdnih komenatara na račun Kruševljana. Ima čak i pretnji upućenih Napretkovim fudbalerima, koji su do nedavno nosili dres kluba iz Novog Pazara. Umesto da budu zahvalni što su dobili mogućnost da uopšte dođu u kruševački hram fudbala i podrže svoj klub, jer na prethodnoj utakmici su pravili nerede, čak i bacali topovske udare među Napretkove navijače na istočnoj tribini, pa je bilo i povređenih, sada zamenom teza, pokušavaju da se predstave kao žrtve provokacija na nacionalnoj osnovi. A, to jednostavno – nije tačno! Naši fudbaleri su, kao i uvek do sada, u svojoj svlačionici, proslavili osvajanje nova tri boda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading