PREMINUO BIVŠI REPREZENTATIVAC! Svet sporta zavijen u crno (FOTO)

Autor:

Sport

07.10.2024

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavio je neizbrisiv trag u svetu fudbala.

PREMINUO BIVŠI REPREZENTATIVAC! Svet sporta zavijen u crno (FOTO)

Foto: Profimedia

Johan Neskens, bivši vezni igrač Holandije, Ajaksa i Barselone, preminuo je u 73. godini. Neskens, čija je karijera trajala 23 godine, ostavio je neizbrisiv trag u svetu fudbala i ostvario brojne uspehe kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou.

Neskens je bio deo slavnog Ajaksa koji je osvojio tri Evropska kupa na početku 1970-ih, što ga je učinilo jednim od centralnih likova zlatne ere ovog kluba. Sa reprezentacijom Holandije stigao je do finala Svetskog prvenstva 1974. i 1978. godine, ostavljajući neizbrisiv pečat u istoriji holandskog fudbala.

Tokom svoje igračke karijere, Neskens je osvojio ukupno 14 trofeja, uključujući Kup kralja i trofej pobednika kupova sa Barselonom, kao i dva naslova u Severnoj američkoj fudbalskoj ligi sa Njujork Kosmosom. Njegov doprinos timovima sa kojima je sarađivao bio je od izuzetnog značaja, ostavljajući neizbrisiv utisak kako na terenu, tako i van njega.

Nakon završetka igračke karijere, Neskens se okušao u menadžerskim ulogama u švajcarskom klubu FK Zug, NEC Nijmegen u Holandiji i južnoafričkom klubu Mamelodi Sundowns. Takođe je bio asistent u Holandiji, Australiji, Barseloni i Galatasaraju, demonstrirajući svoje znanje i strast prema fudbalu i nakon završetka igračke karijere.

Neskens će zauvek ostati upamćen kao jedna od najvećih fudbalskih ikona dvadesetog veka, a njegovo nasleđe će živeti u srcima ljubitelja fudbala širom sveta. Oproštaj od ovog velikana fudbala izazvao je duboku tugu među ljubiteljima sporta, dok je reprezentacija Holandije putem društvenih mreža izrazila svoje saučešće i oprostila se od jednog od najvećih fudbalskih talenata koje je zemlja imala.

Johan Neskens, fudbalska legenda, ostaće upamćen po svojoj izuzetnoj karijeri i doprinosu fudbalu, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji ovog omiljenog sporta širom sveta. Neka mu je večna slava i neka počiva u miru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading