MAKSIMOVIĆ ODBIO PIKSIJEV PREDLOG: Ni prostački potez selektora nije ostavio posledice

Autor:

Sport

08.10.2024

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spreman je Andrija da da sve od sebe za Srbiju, a odazivaće se na ime na koje su ga i do sada zvali.

MAKSIMOVIĆ ODBIO PIKSIJEV PREDLOG: Ni prostački potez selektora nije ostavio posledice

Foto: fss.rs

Andrija Maksimović

Fudbaleri Srbije vredno rade u Staroj Pazovi posle okupljanja za utakmice u Ligi nacija, najpre u subotu 12. oktobra protiv Švajcarske u Leskovcu, a onda i sa Španijom tri dana kasnije. Selektor Dragan Stojković Piksi ima puno problema sa sastavljanjem tima zbog povreda i drugih problema koji su rezultirali otkazima i pre poziva na širi spisak, ali se može desiti da u Leskovcu bude ispisana istorija.

Naime, Andrija Maksimović, fudbaler Crvene zvezde, našao se na konačnom spisku i ako debituje u subotu postaće najmlađi "orao" u našoj istoriji pretekavši svog klupskog sportskog direktora Mitra Mrkelu. Međutim, prilikom prvog susreta, posle rukovanja i osmeha, selektor je upitao Maksimovića "što te menj'o ovaj?", aludirajući na to da je trener Zvezde Vladan Milojević izvršio izmenu protiv IMT u 76. minutu. Snašao se Andrija dobro u nebranom grožđu i rekao "pa ne znam, ne znam", ne želeći da staje između selektora i trenera, što bi Stojković sam trebalo dobro da zna.

Ova neprijatna situacija, prostački potez selektora, koji je naišao na osudu javnosti, srećom, nije uticao na mladog Maksimovića. On je ostao pribran i na zemlji spreman da da sve od sebe u dresu sa nacionalnim grbom, baš kao što je to slučaj i u Zvezdi.

Republika

Foto: fss.rs

Ostvario san: Maksimović na treningu prvog tima Srbije

- Često sam ovde bio sa mlađim selekcijama, pre svega kadetima, sada evo sa A timom što mi je bio san. Španiju sam gledao u Beogradu, a rekli su mi da je Švajcarska dobra reprezentacija. Idemo na pobedu u oba meča, a fokus je prvi meč u Leskovcu. Rekli su mi da nastavim dobro da radim, da nemam tremu, da će me svi ovde dobro prihvatiti. Sve je počelo nekako posle derbija, pojavio se tada i širi spisak, odmah su me savetovali da ostanem čvrsto na zemlji, da ne poletim, da stalno radim na sebi. Ne čitam mnogo komentare, ali video sam šta su Italijani pisali posle meča sa Interom, dali su mi ocenu sedam. Sve je to zaista sjajno za mene, imam 17 godina a igrao sam protiv jednog Intera, debitovao u Ligi šampiona - rekao je mladi Maksimović za zvanični sajt FSS.

Osvrnuo se Maksimović i na prvi susret sa Piksijem, ali ne na neslanu šalu zbog trenera Vladana Milojevića, već na promenu nadimka. Iako Andriju svi ceo život zovu Mesi, Stojković ga je oslovio sa "gde si, Jamal". On je otkrio da li će prihvatiti promenu nadimka.

Republika

Foto: fss.rs

(Ne)prijatna situacija: Susret Maksimovića i Stojkovića

- Više mi se sviđa Mesi. Protiv Jamala sam već igrao na kadetskom Prvenstvu Evrope, obojica smo dali gol, voleo bih da se opet sretnemo na terenu - kazao je Maksimović.

Pre ovog razgovora on je odradio prvi trening sa A reprezentacijom, pa je otkrio sa kojim svojim idolom je bio na terenu.

- Aleksandar Mitrović. Protiv Portugala je postigao onaj gol i odveo nas na Svetsko prvenstvo - izbacio je Andrija kao iz topa, pa nastavio o motivaciji kroz prizmu duela sa Interom:

- Pre meča s Interom svi su me pitali da li imam strah, tremu, rekao sam da nemam. Pokazao sam na terenu i da me nije strah i da imam karakter. Ko je ostavio najveći utisak na mene od igrača Intera? Arnautović. Snažan, jak, svuda ga je bilo. Mogao sam Zomeru da dam gol, nisam imao ni sreće, sada ga neće biti u Leskovcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading