RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL EMBOLOA: Maksimović ušao na teren!

Autor: Republika/A.Đ.

Sport

12.10.2024

22:16 >> 22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvu utakmicu naših reprezentativaca dugo nismo gledali!

RAJKOVIĆ ODBRANIO PENAL EMBOLOA: Maksimović ušao na teren!

Foto: Starsport

SRBIJA - ŠVAJCARSKA 2:0

'45+1 Elvedi (AG) '61 Mitrović

TOK MEČA

72. minut - KAKVA ODBRANA RAJKOVIĆAA! Pročitao je udarac Brila Emboloa i iz dva pokušaja sačuvao svoju mrežu. Publika skandira ime i prezime Predraga Rajkovića.

71. minut - Penal za Švajcarsku! Dan Endoji je oboren, a učinio je to Kosta Nedeljković koji je zakasnio.

65. minut - Opet Jović promašuje zicer! Sada mu je Eraković centrirao sa desne strane, a on sa manje od pet metara glavom šutirao pravo u Kobela.

 

61. minut - GOOOL! MITROVIĆ POSTIGAO DRUGI GOL ZA SRBIJU! Kakva utakmica u Leskovcu. 2:0! Mitrović je dobio dugu loptu od Saše Zdjelara, pretrčao 50 metara da bi je stigao pre nego što ona ode u aut. Uspeo je u tome krajnjim naporom, a onda napao gol.

Išao je licem ka rivalima, nameštao se na desnu nogu, a onda pogodio same rašlje gola Kobela.

57. minut - Odličan Strahinja Pavlović! Prvo je izbacio Rajdera, a zatim se stuštio ka golu, tri puta loptu obrnuo "biciklicom", da bi potom šutirao preko gola. Impresivna igra štopera Milana u dresu reprezentacije, svaki put, pa i ove večeri.

54. minut - PONIŠTEN GOL! Švajcarci probali da izjednače rezultat, ali je ipak bio ofsajd. Džaka je šutirao, a Endoji bio u ofsajdu, srećom po Srbiju.

52. minut - Izgleda da Lukić mora van igre! Ponovo se drži za rame i uz bolnu grimasu napušta teren. Na terenu će u nastavku meča biti Saša Zdjelar.

49. minut - Maksimović gotovo povredio Lukića. Izgleda da je u pitanju rame...

 

 

47. minut - Čist zicer za Luku Jovića! Au, kakva šteta, lako je moglo da bude 2:0! Sam se izborio za šansu, sjurio se ka golu Kobela, imao je na leđima Akanđija, ali je golman Švajcarske ipak odbranio.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Utakmica je nastavljena. Umesto Grujića u igri je Luka Jović. Srbija sa dva špica u nastavku. Izmena i u Švajcarskoj, umesto Vidmera koji je imao žuti karton u igri je Rider.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

 

45+1. minut - GOOOOL! 1:0! Samardžić centrirao, ali je ipak postignut autogol. Ispostavilo se da je to autogol Nika Elvedija.

44. minut - Drugi žuti karton za Švajcarce! Elvedi dobija žuti karton, zbog starta na Pavloviću koji je sjajno prošao.

39. minut - Ceo stadion je tražio penal! Čak su i fudbaleri Srbije tražili od sudije Soce da pokaže na "belu tačku", ali Italijan to nije učinio. U duelu su bili Mitrović i Akanđi, ali je procenjeno da srpski napadač nije bio fauliran.

38. minut - Odličan pokušaj Pavlovića. Šutirao je jako defanzivac Srbije, ali lopta odlazi u korner.

33. minut - Prvi šut ka golu Srbije! Bril Embolo je šutirao iz prve sa nekih desetak metara, ali je lopta otišla pored leve stative gola Rajkovića.

26. minut - Orlovi su izašli u visok presing i provociraju grešku Švajcaraca koji se ne snalaze najbolje.

25. minut - Opasan napad Mitrovića! Opet taj Veljko Birmančević, ovog puta centrira za Mitrovića, koji nije uspeo da uputi pravi šut. Odmah reaguje publika sa tribina.

23. minut - Prvi žuti karton na utakmici pripao je Švajcarcu! Sjajan prodor Birmančevića po levoj strani, grubo ga je oborio Vidmer u opasnoj zoni i zasluženo dobio žuti karton. Birmančevič je izveo i prekid, ali pravo u Kobela.

17. minut - Odličan napad naših reprezentativaca! Veljko Birmančević je pobegao po levoj strani, uspeo je da se namesti na desnu nogu i šutira sa ivice kaznenog prostora, ali pravo u Kobela.

12. minut - Umalo gol šansa za Švajcarsku. Sjajan pas Elmedija u prostor, Amdouni je zavrnuo za Embola, ali srećom ovaj nije stigao na loptu.

7. minut - Na tribinama se ori "Kosovo je Srbija". Prilično bučno navijanje srpskih navijača, dok na terenu nema zanimljivih dešavanja.

6. minut - U proteklih par minuta, Švajcarci su ozbiljno zapretili našim reprezentativcima. Umalo da postignu gol iz kornera, ali su vrlo brzo zaustavljeni u opasnoj akciji.

3. minut - Srbija prvi put zapretila po desnoj strani. Mitrović je tamo izbacio Kostu Nedeljkovića, a on nije uspeo centaršutem da pronađe Sašu Lukića na petercu.

Prvi napad "orlova" dovoljan da se probudi publika na "Dubočici".

2. minut - U prva dva minuta srpski igrači nisu mogli da dođu do lopte, osim jednog ispucavanja golmana Predraga Rajkovića.

1. minut - Meč je počeo!

OVO SU SASTAVI

SRBIJA (3-4-2-1): Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Grujić, Maksimović, Birmančević - Samardžić, Lukić - Mitrović.

ŠVAJCARSKA: Kobel, Vidmer, Elvedi, Akandži, Rodrigez, Fojler, Ebišer, Endoje, Džaka, Embolo, Amduni.

 

 

UVOD

Večeras od 20.45, fudbalska reprezentacija Srbije će dočekati ekipu Švajcarske u Leskovcu u okviru 3. kola "A Divizije" Lige nacija.

Nakon remija sa Španijom (0:0) i poraza od Danske (0:2), izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija imaju priliku da se iskupe pred domaćom publikom. Očekuje se uzbudljiv susret između dobro poznatih rivala.

Uoči današnjeg meča selektor Stojković je na konferenciji za medije izjavio:

Mogu da kažem da sam veoma zadovoljan kako su igrači trenirali, radili, ponašali se, nemamo kadrovskih problema. Svi su spremni, grupa igrača koja je prisutna na okupljanju je spremna za sutrašnji meč. Zadovoljan sam, za trenera je najvažnije da niko nije povređen i da možemo da računamo na sve. Radili smo po planu i programu, zakazan je trening za 17:30 na Čairu u Nišu, što je dobra odluka i srećni smo što smo na jugu Srbije na prelepom stadionu - rekao je na početku Piksi, pa dodao:

Republika

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

 

Kada reprezentacija igra svaka utakmica je važna. Važan je pristup, stil igre, svi ti elementi koji treba da krase jednu ekipu mi mormao da pokažemo i rezultat je važan bez obzira što je Liga nacija jer su ovo teške provere sa ekipama koje su u vrhu evropskog fudbala. Utakmica sa Švajcarskom je u tom rangu, Švajcarska poseduje kvalitet kako individualnom tako i u kolektivnom smislu. Oni već 20-ak godina u kontinuitetu igraju na velikim takmičenjima i sa te strane mi se dobro poznajemo. Grupa igrača koja je tu dugi niz godina i istrčaće na teren, znamo se svi dobro i ne očekujem iznenađenja što se taktike tiče. Nema nikakvih tajni, zbog svih ovih stvari očekujem tešku i borbenu utakmicu, da damo svoj maksimum i probamo da pobedimo jer svaki pozitivan rezultat koji se rezultuje u pobedi podiže samopouzdanje i vraća osmeh i raspoloženje kod igrača i navijača, javnosti, medija.

Za sve one koji ne budu u prilici da meč prate sa tribina Gradskog stadiona Dubočica u Leskovcu, obezbeđen je prenos na kanalima RTS 1 i TV Arena sport Premium 1.

Reprezentacija Srbije ima priliku da pokaže svoj kvalitet i borbenost pred domaćom publikom, te se očekuje izuzetno zanimljiv meč protiv Švajcarske. Svi ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem očekuju subotnje veče i nadaju se pozitivnom ishodu za naš nacionalni tim.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading