JUG SRBIJE PONOVO DOČEKAO "ORLOVE": "Srpski Old Traford" svedok istorije! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

13.10.2024

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija ostvarila veoma bitnu pobedu.

JUG SRBIJE PONOVO DOČEKAO "ORLOVE": "Srpski Old Traford" svedok istorije! (FOTO GALERIJA)

Foto: Republika.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Švacajrsku rezultatom 2:0 u okviru trećeg kola A divizije Lige nacije. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija konačno su servirali osvetu "sajdžijama" sa bolne poraze na Svetskim prvenstvima 2018. i 2022. godine i tako usrećili navijače koji su došli u velikom broju na "Gradskom stadionu Dubočica" u Leskovcu.

Ova pobeda "orlove" stavlja u poziciju da mogu da se bore sledeću fazu Lige nacije, ali pod uslovom da ostvare pozitivne rezultate protiv Danske i Španije, kao i Švajcarske u revanš meču. Ceo ovaj događaj je protekao u odličnoj i pozitivnoj atmosferi, sa puno lepe energije. Navijači sa juga Srbije su predvedeli pobedu naših reprezentativaca, a utisak je da su bili puno otpimistični.

Republika je prethodna dva dana bila na Jugu Srbije i obišli smo Niš i Leskovac, gde smo videli da građani veruju u Piksija i naše momke. "Srpski Mančester" je ponovo bio svedok istorije i dočekao drugi put za manje od godinu dana selekciju Srbije, a prisustvovali smo velikoj pobedi protiv velikog dužnika Švajcarske, a atmosfera na stadionu je bila na vrhunskom niovu, a tribine su bile ispunjene skoro do poslednjeg mesta. 

 

Takođe, trening reprezentacije održao se u Nišu, po želji selektora Stojkovića, koji je ponikao u Radničkog, a on se obradovao kada je konačno došao na svoj "Čair". Prethodni put kada je Srbija igrala u Leskovcu bilo je protiv Bugarske, kada smo se plasirali na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a eto, stadion "Dubočica" je ponovo bio taličan za naš nacionalni tim.

Stiče se utisak da je bolje da Srbija igra van Beograda, baš zbog te podrške sa tribina. Navijači su tokom čitavog meča pružali neverovatnu podršku i sve vreme bili vetar u leđa našim igračima. Prelepa atmosfera je bila na sinoćnoj utakmici, to je ono što smo jako dugo čekali, a bili su prisutni i najmlađi, što je za njih bilo jako lepo. Tokom čitavog dana najvatrenije pristalice su se polako okupljale u centru Leskovca u jednoj odličnoj atmosferi, a tu su bili i navijači iz Republike Srpske, koje su Leskovčani dočekali sa jako puno topline u samom centru grada.

Osim događaja u Leskovcu, naš portal je ispratio i događanja u Nišu. Pored treninga, svratili smo i do restorana "Milin Izvor" na Bubnju gde Piksi voli da sedi, ali sada nije bio tamo. Takođe, osim selektora, tu često boravi i Andrija Živković, kome je i rodna kuća odmah nadomak kafane, a odmah tu je i FK Car Konstanin u kome je Živković ponikao. Sve u svemu, sve je proteklo u najboljem redu i nadamo se da će naš nacionalni tim imati još puno ovakvih mečeva i obradovati navijače koji će sigurno doći u velikom broju ponovo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading