NIJE TO VIŠE TAJ EVROPSKI ŠAMPION: Srbija ima čemu da se nada u Španiji

Autor:

Sport

14.10.2024

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Crvena furija" u daleko drugačijem sastavu dočekuje "orlove"

NIJE TO VIŠE TAJ EVROPSKI ŠAMPION: Srbija ima čemu da se nada u Španiji

Foto: Profimedia

Reprezentativci Srbije savladali su u Leskovcu Švajcarsku sa 2:0 i upisali prvu pobedu u A diviziji Lige nacija, ali vremena za opuštanje nema. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su pravo iz Niša otputovali u Kordobu gde će sutra (20.45) gostovati Španiji u četvrtom kolu A4 grupe sa namerom da ostanu u konkurenciji za mesto koje omogućava opstanak, a možda i prolazak dalje u elitnom rangu.

"Orlovi" su sa "crvenom furijom" odigrali 0:0 na Marakani na startu novog ciklusa takmičenja, a onda ih je savladala Danska u Kopenhagenu sa 2:0. Taj duel sa prvakom Evrope i remi bez golova, uz izgledne šanse, pre svega one Luke Jovića, ulivaju optimizam da ovo neće biti samo izlet u Španiju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ne igra protiv Srbije: Dani Olmo

Osim toga, činjenica je da ovo više nije tim koji je doneo "furiji" titulu prvaka Evrope. Poređenja radi, samo četiri igrača koja su počela meč protiv Engleske u finalu kontinentalnog šampionata startovala su i protiv Danske pre nekoliko dana. I dok je na nekim pozicijama De La Fuente dobio neočekivano bolje opcije, pre svega na golu gde je sjajni David Raja, selektor Španije je prinuđen na alternativne izbore zbog ogromnog broja povređenih reprezentativaca.

Naime, protiv Srbije neće moći da igra čak šest fudbalera koje smo gledali kako "plešu" po terenu protiv Engleske - Dani Karvahal, Robin Le Norman, Rodri, Dani Olmo, Niko Vilijams i Lamin Jamal. I to nije sve, pošto Fuenteu nedostaju i njihove glavne zamene kao što su Feran Tores, Naćo Fernandez i Fermin Lopez.

Republika

Foto: Starsport

Milenković protiv ubitačnog dvojca Španije na Marakani

Pored ubitačnog mladog dua Jamal-Vilijams, ono što je još veći problem je da rival Srbije nema tu iskusnu osovinu. Rodri je najbolji defanzivni vezni igrač na svetu, Karvahal već godina standardni desni bek Reala... Ima Španija toliko kvaliteta da i sa rezervnim timom ovu grupu "istera" do kraja i završi kao prvoplasirana, ali "orlovi" dolaze osokoljeni pobedom nad Švajcarskom, a na Marakani su već pokazali da se ne plaše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading